De ce să pui preț pe sănătate?

În ziua de azi oamenii se luptă să arate mai bine. De fapt, s-ar putea chiar să dezvolte obsesii pe acest subiect. Doar în SUA se cheltuie peste 10 miliarde de dolari anual pe operații estetice. Noi diete apar și dispar într-un ritm amețitor. Coperțile revistelor promit pachețele de mușchi între rafturile aprozarului, iar o femeie obișnuită petrece 2 săptămâni dintr-un an în saloane de înfrumusețare. Cu toate acestea 77% dintre femeile adulte se plâng de aspectul lor fizic. În ciuda tuturor fixațiilor culturale asupra frumuseții și înfățișării exterioare, 60% dintre americani sunt fie supraponderali, fie obezi. Doar 1 din 5 adulți corespund standardului național, în ceea ce privește activitatea aerobică și la exercițiile de întărire a mușchilor. Se cheltuie peste 100 de miliarde de dolari pe an la fast food și se înregistrează o medie de 34 de ore pe săptămână în fața televizorului. 

Și din cifrele acestea, vedem două extreme. Pe de-o parte, o obsesie legată de aspectul fizic - ne fundamentăm fericirea pe înfățișarea fizică sau o folosim ca un mijloc prin care să-i impresionăm pe alții. Pe de altă parte, o ignorare completă a legilor care guvernează trupul, alegând un stil de viață nesănătos care nu vede nicio legătură între aspectul fizic și sănătate. 

Ce abordare trebuie să avem pentru a echilibra cele două viziuni și a privi adecvat fizicul nostru? Sau și mai clar, ce perspectivă ar trebui să ne motiveze să ne îngrijim adecvat corpurile, fără a deveni obsesivi? 

Cheia este în înțelegerea faptului că trupul nostru este instrumentul prin care ne îndeplinim scopul unic pe care-l avem în lume. 

Corpul nostru este un instrument important prin care putem realiza multe lucruri bune. Indiferent de scopul nostru măreț în viață, corpul este esențial în îndeplinirea acestuia. Fie că doresc să fiu un părinte bune, un mentor spiritual, să vizitez lumea, să fiu un afacerist de succes sau orice combinație a celor de mai sus, corpul meu este fie un ajutor, fie un obstacol.

Când vedem astfel lucrurile, pot apărea schimbări importante în viață privind alegerile care ne influențează sănătatea. Noi nu ne îngrijim corpurile doar de dragul vanității sau să umplem un gol din noi. Ne îngrijim corpurile pentru a îndeplini mai eficient ce dorim să realizăm în această viață. 

O astfel de abordare ne motivează să facem alegeri sănătoase într-un context sănătos. 

Așadar, cum poți practic să îți îngrijești corpul, pentru a-l păstra sănătos și eficient? 

Alimentează-te adecvat. Umple-ți farfuria pe jumătate cu fructe și legume. Contribuția acestora la o alimentație sănătoasă nu poate fi supraevaluată. Ținta pentru hrana de acasă este să facem din carne felul de mâncare suplimentar și nu cel principal. 

Hidratează-te suficient. Toate sistemele și organele din corpul nostru depind de apă. Conform Mayo Clinic, corpul tău are nevoie de 9-13 pahare de lichid zilnic (depinzând de genul, statura și nivelul de activitate). 8 pahare de apă în fiecare zi este un punct bun cu care să începi. 

Exerciții fizice frecvente. Centrul de Control și Prevenire al Bolilor recomandă 150 de minute pe săptămână de activitate aerobică și de întărire a mușchilor, în două sau mai multe zile pe săptămână. Nu e mult dacă ne gândim că un film bun durează tot cam atât. 

Odihnește-te regulat. Corpul tău are nevoie de odihnă. Odihnește-te zilnic, dar și săptămânal, luându-ți un timp generos pentru asta. 

Elimină obiceiurile nesănătoase în mod strategic. Mănâncă mai puțină hrană fast food, renunță la alcool și țigări.

Nu fă comparații prostești. Corpul tău e unic și scopurile tale sunt unice. Îngrijește-ți corpul ca un instrument prin care să-ți împlinești scopul tău unicat – nu ca element de comparație cu alții.  

Fă schimbări treptate, fără să te frustrezi și vei vedea rezultate! Trăiește un stil de viață sănătos!

Dacă îți dorești cu adevărat să faci astăzi o schimbare urmează cursul colegilor noștri de la Respiro Learning.

 

Surse: http://www.becomingminimalist.com/healthy-body

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere