De ce nu e bine să fii singur - 5 argumente științifice

Trăim în epoca în care oamenii sunt tot mai singuri. Rețelele de socializare și mediul online tind să accentueze singurătatea. Numărul oamenilor cărora le place să fie singuri, să își petreacă vacanțele singuri, să nu se implice în relații sau să nu își asume responsabilități a crescut alarmant. Dar este singurătatea benefică? Care sunt efectele ei?

Iată cinci argumente științifice care demonstrează că e mai bine să fii într-o relație stabilă decât să fii singur:

1. Oamenii singuri mor mai repede - Un studiu făcut de Robert Kaplan de la UCLA, publicat în septembrie 2006, arată că oamenii care nu s-au căsătorit niciodată au șanse mai mari să moară mai repede decât cei care au trecut printr-un mariaj. Alte studii completează această idee aratând faptul că persoanele singure au cu 58% mai multe șanse să moară mai repede, conform site-ului elitedaily.com.

2. Dacă ești singur ești nefericit – Un studiu publicat în 2015 de Registrul Național de Statistică din Marea Britanie arată că cei singuri sunt mai nefericiți. Participanților la studiu li s-a cerut să aprecieze, pe o scară de la 1 la 10, cât de mulțumiți sunt de viața pe care o au. 58% dintre cei aflați în relații stabile au raportat un grad înalt de satisfacție. Acest nivel a fost atins de numai 21% dintre cei care nu se află într-o relație.

3. Persoanele singure nu dorm bine noaptea – Un articol publicat în 2012 în Wall Street Journal a dezvăluit rezultatele cercetărilor medicului Wendy Troxel, profesor de psihologie și psihiatrie la Universitatea din Pittsburg. Studiul lui Troxel arată că femeile care au relații de lungă durată dorm mai bine decât cele singure, adorm mai repede și nu se trezesc de multe ori peste noapte.

4. Te căsătorești mai târziu, ai șanse mari să divorțezi - Există studii care au demonstrat că rata de divorț este cu atât mai mare cu cât căsătoria are loc mai târziu. Începând cu vârsta de 32 de ani, riscul de divorț crește cu 5% pe an, spun cercetătorii.

5. Oamenii singuri au mai multe probleme de sănătate - Un studiu publicat în anul 2010 de Jurnalul Asociației Internaționale de Cercetare a Relațiilor din Marea Britanie arată faptul că, în comparație cu persoanele căsătorite, femeile și bărbații singuri prezintă un nivel crescut de depresie, anxietate, tentative de suicid sau alte forme de probleme psihologice.

Surse: Elitedaily.com | andreearaicu.com

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere