Cum te poți conecta cu cea mai bună versiune a ta

A te conecta cu cea mai bună versiune a ta nu se referă la un renume sau o reputație. Nu este vorba atât de mult de exterior cât este de interior, despre realitate, cine suntem noi cu adevărat. Pentru unii dintre noi ar putea părea destul de simplu, însă este foarte greu să fii cu adevărat autentic și valoros; este nevoie de multă muncă cu tine însuți, uneori acest proces durând toată viața.

Dar nimic cu adevărat important în această viață nu este ușor. Dacă vrei să realizezi ceva cu adevărat măreț, va fi nevoie de multă muncă. Va fi nevoie să ieși din zona ta de confort și să îți asumi anumite riscuri, mai mari sau mai mici.

Iată câţiva pași prin care poţi ajunge la cea mai bună versiune a ta:

1. Conștientizarea

Pentru a începe să schimbi ceea ce îţi dorești în viața ta, trebuie să îţi dai seama ce anume nu este în regulă și de ce. Cum te-ai simţi dacă lucrurile ar fi așa cum visezi tu?

2. Bucură-te de drumul pe care îl parcurgi

Privește acest proces de schimbare ca pe o evoluție personală. Ȋn loc să aștepți bucuria de la final, te-ai putea bucura de fiecare mic pas pe care îl faci către cea mai bună versiune a ta. Te poţi bucura și poți sărbători fiecare mică acțiune pe care o îndeplinești pe acest drum. Atingerea rezultatelor reprezintă doar o împlinire de moment, așa că apreciază-l la adevărată lui valoare cu fiecare pas pe care îl faci.

3.Tot ceea ce ți se întâmplă este o experiență

Evident, pe acest drum lucrurile nu vor fi întotdeauna ușoare; după cum am spus la început, pentru unii s-ar putea să fie extrem de dificil. Bun sau rău, orice ţi s-ar întâmpla, ai ceva de învăţat de acolo.

4. Eșecul

Este o parte importantă a acestui proces. Fiecare eșec contribuie la dezvoltarea ta. El te ajută să îţi dai seama la ce trebuie să lucrezi, ce trebuie să îmbunătăţești. Eșecul înseamnă asumarea riscului. O barcă este în siguranță la mal. Dar nu pentru asta a fost făcută.

5. Valorile

Dacă nu ai încă definită cum arată cea mai bună versiune a ta, începe cu valorile tale. Care sunt cele mai importante valori în viața ta și la locul de muncă? Ce valori te definesc pe tine, cel de acum, și ce valori ar trebui să te definească pe tine, cel din viitor. Stabilește foarte clar aceste lucruri.

6. Creează o viziune a ceea ce îți dorești

Oferă-ți timp pentru a te gândi la ce vrei să devii peste câțiva ani. Poți folosi propriile valori ca pe o ramă de unde poți începe să contruiești restul tabloului. Proiectează fiecare așteptare a vieții tale și definește modul în care ți-ai dori să arate. Notează.

7. Planul

După ce ai terminat de construit viziunea, poți trece la pasul următor, la realizarea unui plan, iar apoi materializarea lui. Trebuie să faci pași spre acțiune. Stabilește-ţi prioritățile și crează-ți o strategie pentru acțiune.

8. Relațiile

Relațiile sunt cea mai importantă parte din viața noastră. Nimic nu contează mai mult. Definește cea mai bună versiune a ta, raportată la legăturile pe care le ai cu ceilalți. Cine ești tu, cel dinăuntrul tău? Cum dorește această persoană să interacționeze cu cei dragi? Le acorzi tu suficient timp?

9. Prioritățile

Timpul nostru este limitat. Nu putem avea, fi sau face totul. Alege să faci ceea ce îți place. Ceea ce este util. Acele lucruri din care poți învăța ceva. Lucruri care îți aduc împlinire sufletească. Lucruri ce te fac fericit. Oferă. Oferă mult, și fă-o din suflet. Fă-i fericiți și pe ceilalți.

10. Rămâi concentrat

Indiferent de ceea ce faci, rămâi concentrat pe acel lucru. Bucură-te de el. Privește-l din toate unghiurile. Iubește-l chiar și atunci când doare. Există frumusețe și în durere. Nu te împotrivi. Nu îți dori altceva doar pentru că este greu. Dacă o faci acum, înseamnă că este cel mai important lucru din lume.

11. Ia o pauză

Acordă-ți o pauză mentală, dar și fizică, un timp pentru introspecție. Ȋndepărtează-te de lucrurile care crezi că te-ar stresa și gândește-te la altceva, la idei noi. Oferă-ți un timp pentru reîncărcare cu noi forţe proaspete.

12. Forțează-te

Fă cu unul sau doi pași mai mult decât crezi că poți. Ieși din zona de confort. Acolo nu se întâmplă nimic. Nu ai vrea să te plictisești. Acceptă noi provocări. Fă-o constant și vei fi uimit de capacitățile mărețe pe care le deții și de care nu știai.

13. Iartă

Iartă-te pe tine. Pe ceilalți. Cum tu nu ești perfect, nici ceilalți nu sunt.

14. Vindecă-te

Când ești rănit, când doare, când ești speriat, caută vindecare. Refă-te. Fă tot ceea ce trebuie să faci pentru a te vindeca. Nu poți fi cea mai bună versiune a ta atunci când ești rănit emoțional, mental sau fizic.

15. Fă mișcare

Corpul tău este cel care găzduiește cel mai bun ,,tu”. Acordă-i tot ceea ce el are nevoie pentru a fi mereu în formă și sănătos. Hrănește-l. Fă-o în așa fel, încât să se simtă cel mai bine și astfel și tu te vei putea bucura la maximum de fiecare moment din viaţa ta.

16. Fii recunoscător

Ia-ți timp câteva minute în fiecare zi să fii recunoscător. Amintește-ți că chiar și cele mai mici lucruri din viața ta sunt binecuvântări.

17. Slujește

Fericirea este asociată cu acest gen de acțiuni. Fie că pur și simplu asculți un prieten, îi oferi o mână de ajutor vecinului tău sau faci voluntariat, a-i sluji pe ceilalți oferă o împlinire sufletească pe care nicio altă activitate nu ți-o poate aduce. Nu contează cum vei face asta, doar găsește o modalitate de a o face.

18. Ȋnvață

Chiar dacă ești un expert, acceptă că și tu ai ceva de învăţat de la ceilalţi. Fiecare persoană pe care o întâlnești știe cel puțin un lucru pe care tu nu îl știi.

19. Perfecționează-te

În mod regulat, redefinește ce înseamnă cea mai bună versiune a ta. Așa cum ai evoluat, te-ai schimbat, te-ai dezvoltat pe plan personal chiar și viziunea ta despre ce înseamnă a fi cea mai bună versiune se schimbă și evoluează împreună cu tine. Bucură-te mereu de cine ești în fiecare moment, pentru că vei fi întotdeauna într-un proces de schimbare. Fă ca fiecare moment să-ţi fie destinaţie, tocmai pentru a avea întotdeauna acea fericire destinată adesea, doar finalului.

Steve Jobs spunea: ,,Timpul vostru este limitat, așa că nu-l irosiți trăind viața altcuiva. Nu fiți prinși în dogme, lucru care presupune să trăiţi cu rezultatele gândirii altor oameni. Nu lăsați zgomotul creat de opiniile altora să vă distragă de la vocea voastră interioară.”

Preţuiește-te și permite-ţi să te conectezi cu cea mai bună versiunea a ta. Te așteaptă.

Surse: www.inc.com | www.liveboldandbloom.com | www.exceptionalii.com

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

8.6

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere