Cum să îți faci prieteni într-un loc nou?

Schimbarea. Voluntară sau mai puțin voluntară. Dorită sau mai deloc dorită. Majoră sau în lucruri mărunte. Ne temem și avem emoții în privința ei. De-a lungul timpului, cu toții trecem prin schimbări precum mutarea într-un oraș nou, avansarea la liceu sau universitate sau găsirea unui alt loc de muncă. Primul lucru la care ne gândim este „Oare voi fi acceptat de oamenii de acolo?”, și ne făurim tot felul de scenarii în minte cu fiecare eroare pe care am putea să o comitem.

M-am confruntat de multe ori cu schimbarea, iar de-a lungul timpului, uneori din propriile greșeli, alteori din cărți despre dezvoltare personală, am descoperit câteva metode prin care îți poți face prieteni într-un mediu nou.

1. Lasă prejudecățile acasă

Chiar dacă ai auzit anumite bârfe despre noua dirigintă, noul șef, administrator de bloc sau despre viitori colegi, nu lăsa să îți afecteze impresia cu care pășești în noul mediu. Uneori sunt spuse doar pentru a te descuraja să ai o viziune deschisă. Acordă șansa de a-ți crea o impresie bună fiecărei persoane care trece prin viața ta.

2. Memorează numele celor cu care intri în contact

Cel mai important cuvânt pe care îl poate auzi cineva este numele lui. Atunci când faci cunoștință cu o persoană nouă, încearcă să îi ții minte numele. De multe ori ni se întâmplă să uităm numele cuiva imediat ce ni l-a spus. Pentru a-l ține minte, scrie-l pe o foaie mică de hârtie sau repetă-l în minte de mai multe ori, imediat ce ți l-a spus.

Dacă totuși s-a întâmplat să îț uiți, cere-ți scuze persoanei în cauză și roag-o să îl repete, iar cu prima ocazie în care interacționezi cu ea, arată-i că l-ai memorat de data aceasta.

3. Fă complimente sincere

Lingușeala nu este etică și este descoperită rapid. Atunci când ai ocazia să observi o îmbunătățire, un obicei sănătos sau ceva ce merită apreciat, nu întârzia să le faci cunoscut celorlalți. Cu toții suntem atrași de cei care ne plac și ne observă micile încercări de îmbunătățire a propriei imagini.

4. Nu bârfi

Cu toții știm că cei care bârfesc astăzi cu noi, vor bârfi mâine despre noi. De multe ori, chiar dacă îi acceptăm pe cei îi calomniază pe ceilalți în preajma noastră, nu îi tratăm cu încredere. Acest lucru este valabil și invers. Daca evităm să îi bârfim pe alții în preajma noilor noastre cunoștințe, le vom insufla respect și discreție.

5. Zâmbește

Nimic nu spune mai bine „Abia aștept să te cunosc!” ca un surâs primitor și o față senină. Oricâte emoții sau temeri ai avea în legătură cu noua situație, o poziție optimistă te va ajuta să treci mai ușor peste.

Viața ta trece prin câteva modificări, recent? Nu este cazul să te îngrijorezi. Înarmează-te cu o atitudine optimistă, cu multă răbdare, și pregătește-te să îndepărtezi barierele dintre tine și viitorii tăi prieteni!

Dacă vrei să îți îmbunătățești modul în care relaționezi cu cei din jurul tău, și felul în care gestionezi o primă impresie pozitivă, îți recomand cartea „Cum să devii o persoană cu influență”, scrisă de John C. Maxwell și Jim Dornan.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

7.4

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere