Cum să călătoreşti cu buget redus

Nu cred că există vreo persoană căreia să nu-i placă să călătorească, să descopere locuri noi, să cunoască persoane diferite, culturi interesante şi să trăiască experienţe unice. Cu toate acestea, unii doar visează cu ochii deschişi, alţii fac planuri şi stabilesc obiective, iar alţii pur şi simplu își iau cardul de credit, se urcă în maşină şi pleacă.

Pe lângă cele trei, mai există o categorie de oameni care merge pe principiul lui Paulo Coelho: "Călătoria nu este niciodată o problemă de bani, ci de curaj.” Vă invit să descoperim împreună câteva metode practice şi accesibile care stau la îndemâna oricărui iubitor de călătorii!

1. Transportul

Cu avionul ai de ales dintre companiile care zboară din România: Blue Air, Wizz Air, Ryan Air. Dacă urmăreşti ofertele regulate ale companiilor (Wizz Air are reduceri de 20% la toate zborurile, de 4-5 ori pe an, în special primăvara/toamna), ai toate şansele să găseşti preţuri foarte avantajoase.

- Cel mai recomandat moment pentru a rezerva un bilet de avion este cu 6 săptămâni (41 zile) înainte de ziua plecării.

- În ianuarie, februarie şi noiembrie ai şansele cele mai mari de a găsi un bilet ieftin, pentru că după cheltuirea banilor de sărbători, nu mulţi îşi mai permit să cumpere acum bilete de avion.

- Marţi, miercuri şi sâmbătă sunt zilele cele mai recomandate pentru a rezerva un bilet de avion. Luni se vând bilete pentru business travel, joi şi vineri pentru vacanţe iar duminica ne întoarcem acasă.

- Dimineaţa foarte devreme sau seara târziu este timpul cel mai potrivit pentru a rezerva un bilet de avion datorită fluxului scăzut de călători.

- Dacă te abonezi la newsletterul companiilor, vei intra imediat în contact cu ofertele companiilor.

2. Cazarea

O metodă foarte simplă de a găsi loc de cazare este să cauți pe internet folosind următoarele cuvinte cheie: „cheap accommodation in (orașul în care mergi)”, „rooms in (oraș)”, „bed & breakfast (oraș)”, „guesthouse (oraș)”, „hostel (oraș)”.

O altă posibilitate o reprezintă site-urile specializate în a te ajuta să găseşti o variantă cât mai favorabilă dorinţelor tale.

- Dacă eşti activ pe site-urile de socializare, forumuri sau bloguri, poţi interacţiona cu localnici sau români care îţi pot oferi informaţii sigure şi sfaturi folositoare. Este posibil ca ei, cunoscând împrejurimile, să ştie oferte de cazare convenabile care nu apar în oferte.

- Airbnb.com este o comunitate de încredere concepută pentru ca oamenii să descopere şi să rezerve locuri unice de cazare în întreaga lume, online. Airbnb conectează oameni la experienţe unice de călătorie, la orice preţ, în mai mult de 34.000 de oraşe şi 190 de ţări.

- 9Flats.com

- HomeAway.com

- Wimdu.com

Toate aceste site-uri sunt specializate pe închirieri de apartamente, vile și case, parţial sau în întregime.

"Te rog, fii un călător, nu un turist. Încearcă lucruri noi, întâlnește oameni noi și uită-te mai departe de ceea ce se află în fața ochilor tăi. Acestea sunt cheile pentru a înțelege minunata lume în care trăim.” – Andrew Zimmern

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere