8 metode de a obține mai repede ce îți dorești

Să comunici și să ai de-a face cu oameni poate fi o adevarată provocare câteodată. Fie că este vorba de viața personală sau de cea profesională, este important să înveti câteva detalii fine din punct de vedere comportamental și psihologic, pentru că-ți pot face viața mult mai ușoară.

Acestea nu au scopul de a servi drept modalitați prin care să-i manipulezi pe cei din jur pentru a obține ceea ce-ți dorești, ci pur si simplu pentru a-ți îmbunatați stilul de comunicare.

1. Așează-te în preajma agresorului pentru a evita să fii atacat

Dacă urmează să te duci la o întalnire și știi că vei fi în aceeași cameră cu o persoană agresivă, știi că urmează o discuție aprinsă sau că vei fi subiectul criticilor negative ce nu sunt constructive, stabilește-ți ca scop să stai lângă acea persoană. S-ar putea să nu te simți confortabil, poate te vei simți chiar ciudat, dar nu-i nimic, pentru că nu vei fi singura persoană care simte acest lucru.

Când intri în spațiul personal al cuiva, acest lucru ii va crea o stare de disconfort, ceea ce va diminua nivelul de agresivitate pe care aceasta din urma dorea sa-l aplice asupra ta.

2. Ține minte numele tuturor și toată lumea te va ține minte

Dacă dorești să fii ținut minte și să faci o impresie bună în fața colegilor și a grupului de prieteni, atunci creează-ți un obicei prin care te adresezi celor din jur cu numele mic. O persoană se simte specială în momentul în care o strigi folosind prenumele.

3. Când primești un răspuns neplacut, uita-te în ochii celeilalte persoane

Câteodată nu ne place ce răspuns am primit la o anumită întrebare sau nu întelegem ce ni s-a comunicat. În loc să repeți întrebarea sau să pui alta întrebare, uita-te în ochii celuilalt, acest lucru va pune o usoară presiune pe ea, lucru ce o va determina să ofere mai multe detalii.

4. Când treci prin stări de stres sau anxietate, pune-ți gândurile pe hârtie

Sau pe ecran, cum iți este mai ușor. Câteodată fiecare dintre noi trecem prin diferite niveluri de stres sau anxietate. Scrie-ti gandurile intr-un jurnal sau intr-un document si apoi pune deoparte notițele. Acest lucru va avea același efect cu a împărtași cu cineva ceea ce te preocupă și astfel vei putea să te concentrezi mai ușor pe munca sau pe ceea ce faci. În urma acestui proces, vei simți că provara mentală s-a diminuat.

5. Rămâi într-o stare de calm când cineva ridică vocea

Fă un efort, cât poți de bine, să rămâi calm. Când o persoană pusă pe hartă începe să se manifeste, de cele mai multe ori face asta din furie și comportamentul nostru câteodată poate să joace rolul de stimul pentru ea. .Când iți menții calmul fară să provoci cu nimic, vei observa că furia se va transforma în vinovăție și de obicei persoana respectivă își va cere scuze pentru comportamentul său.

6. Poziția corporală influentează starea emoțională.

Acest detaliu comportamental se aplică atât la lucru, cât și în viața personală. Aplicat corect, rezultatele pe care la obții se pot imbunătați în tot ceea ce faci. Cum poți să intri in starea in care ai incredere in tine? Fii atent la postura pe care o ai, acest lucru va activa în mintea ta acele mecanisme care-ți oferă senzație de încredere în sine

7.Cum să ceri ajutor și să-l primești.

Când ai nevoie de ajutorul cuiva, înainte de orice, spune următorul lucru: “Am nevoie de ajutorul tău…”. Acest lucru îl va face pe celălalt să simtă că cineva are nevoie de el/ea și nimănui nu-i place să simtă că nu ajută la nevoie. Începând o conversatie cu acea propozitie, sansele de a primi ajutor se măresc substanțial. Atentie însă! Dacă faci abuz, “ulciorul nu merge de multe ori la apă”.

8. Încălzeste-ți palmele înainte de a saluta.

Știai că mâinile reci sunt direct legate cu lipsa de încredere? Adică avem tendința să avem mai puțină încredere în cineva care are mâinile reci. Când urmează să dai noroc sau să atingi o persoană, asigură-te că ai mainile calde. Acestea susțin o atmosferă prietenoasă.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere