7 semne ca ești prea ocupat

Dacă nu ai mai mâncat în bucătăria ta de ceva vreme, dacă discuțiile cu prietenii cei mai buni se limitează la un simplu rezumat al zilei, dacă te simți într-o continuă stare de agitație care nu îți oferă relaxare în fața agendei zilnice, ai nevoie să afli că ceva merge prost.

Am motive să cred ca nu ți-ai mai luat timp în ultima perioadă să îți evaluezi activitățile, trăirile, deciziile, relațiile și să vezi cam cât de bine stai cu gestionarea lor. Așa că te invit să te gândești ce-ar fi să-ți rezervi câteva momente pentru o discuție sinceră cu tine.

Poate că, așa ca mine, vei descoperi că o agendă încărcată atrage riscul de a te transforma într-un om cu sprâncenele încruntate. Ceea ce presupun că nu îți dorești.

Uite la ce concluzii am ajuns eu:

1. Ești prea ocupat dacă în ultimele trei luni nu ți-ai făcut un capriciu, o mică plăcere. Dacă nu te-ai mai recompensat cu ceva care să te relaxeze.

De exemplu, pot fi confortabile hainele pe care le porți, dar dacă săptămâni în șir ieși din casă cu aceeași cămașă, pulover sau pantaloni, sau porți aceeași coafură, e timpul să te întrebi dacă nu cumva timpul tău este insuficient pentru îngrijirea personală.

2. Ești prea ocupat dacă nici măcar nu îți mai amintești când a avut loc ultima discuție de suflet cu prietenul tău cel mai bun.

De vorbit, vorbim. Dar a vorbi nu este același lucru cu a transmite emoții, a împărtăși idei, gânduri, a face planuri.

3. Ești prea ocupat dacă nu ești la curent măcar cu o activitate pe care familia ta, părinții sau frații, a desfășurat-o în ultima săptămâna.

În cazul în care există și un copil mic în familia extinsă și tu nu ești la curent cu ultima ”perlă”, crede-mă că e o pierdere pentru buna ta dispoziție.

4. Ești prea ocupat dacă în ultimele luni nu ai citit nicio carte din domeniul tău profesional.

Pregătirea continuă și susținută este baza progresului. Necesită un timp mai elaborat să participi la specializări sau la cursuri în țară sau în străinătate, dar o carte bună este varianta pe care o vei avea mereu la îndemână pentru a te menține în formă din punct de vedere profesional.

5. Ești prea ocupat dacă limitezi discuțiile cu cei din jur la informațiile pe care ai nevoie să le primești.

Extragi de la ei ce te interesează, fără a le oferi în schimb informațiile pe care tu le deții, care cu siguranță le-ar fi extrem de utile.

6. Ești prea ocupat dacă ultima ta fotografie într-un peisaj natural este realizată în urmă cu o lună.

Poate că ți se pare că exagerez. Hai să ne gândim puțin: unde se află cea mai mare sursă de sănătate dacă nu în natură? Știi că nu e o glumă că ai o gândire mai creativă după o ieșire în aer liber.

7. Ești prea ocupat dacă nu ai nici cea mai vagă idee despre ceea ce crede Dumnezeu despre tine.

Știi ce își dorește divinitatea de la tine pentru următorul an? Care crezi că este proiectul Său pentru tine? Când ești în fața unei decizii, îl ai în vedere și pe Dumnezeu?

Poate că te amăgești crezând că fericirea este un rezultat al faptului că deții controlul asupra imaginii tale, asupra activităților, a resurselor materiale, a familiei tale. Este doar o temă de gândit: oare dacă te ține Dumnezeu în mâinile Sale, dacă îți împlinește adevăratele nevoi, nu ai fi de mii de ori mai fericit și mai liber?

Nu-i așa ca de multe ori și tu îți complici viața cu false probleme, îți ții ocupată mintea și îți umpli timpul cu lucruri care se dovedesc a fi goale pentru sufletul tău?

De aceea te provoc să iei o foaie și să faci o listă, în intimitatea ta, pentru a descoperi care sunt semnele care indică faptul că nu trăiești din plin. Problema depistată este pe jumătate rezolvată!

 

 

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere