7 ponturi pentru succes la primul loc de muncă

Pentru tineri, primul loc de muncă reprezintă întotdeauna o provocare reală.

Există, însă, mai multe metode testate de integrare propriu-zisă a primului serviciu în viaţa noastră. Prima experienţă profesională este o ocazie de a ne descoperi pe noi si pe ceilalţi.

În urma experienţei, am ajuns la concluzia că sunt cel puţin 7 moduri prin care tânărul angajat se va integra fără probleme în rândul “oamenilor muncii”, indiferent care este domeniul de activitate.

  • Fiţi întotdeauna punctuali

Poate că punctualitatea reprezintă o sarcină în plus, într-o viaţă şi aşa aglomerată, dar tocmai acest aspect face diferenţa. Punctualitatea este privită de superiori ca implicare din partea voastră la noul loc de muncă. De asemenea, punctualitatea ajută echipa. A întârzia la o şedinţă dinainte programată înseamnă a da peste cap propria activitate, dar şi pe cea a colegilor implicaţi în sedinţa respectivă

  • Faceţi din fiecare sedinţă la care participaţi un moment de maximă eficacitate

Veţi descoperi că în majoritatea companiilor, momentul şedinţelor este foarte important. Căutaţi întotdeauna, conform cu poziţia voastră în cadrul companiei, să faceţi din aceste momente, ocazii de la care să obţineţi cât mai multe informaţii care vă vor ajuta în lucrul de zi cu zi. Pregătiţi dinainte întrebări concrete la care să obţineţi răspunsuri punctuale.

  • Fiţi atenţi la detalii

Pentru o obţine rezultate bune la locul de munca, întrebaţi, notaţi si întotdeauna nu uitaţi de detalii. În cazul primului loc de muncă nu este suficient doar să îndepliniţi îndatoririle din fişa postului. Fiţi curioşi, căutaţi să înţelegeţi filosofia companiei la care sunteti angajaţi, familiarizaţi-vă cu produsele, site-ul şi imaginea companiei la care lucraţi.

  • Aveţi mereu o viziune de ansamblu

Chiar dacă excelaţi în sarcinile care ţin strict de munca voastră, nu neglijaţi viziunea de ansamblu. Fiţi ca un elicopter! „Survolaţi” tot ce ţine de locul vostru de muncă. Lucrul acesta nu se traduce prin „a sta la şuetă” cu toţii colegii, ci înseamnă a şti şi care sunt celelalte proiecte derulate de compania la care lucraţi.

  • Stabiliţi-vă obiecte. Planificaţi

Şi în viaţa privată funcţionăm mai bine dacă ne stabilim obiective. În viaţa profesionala, cu atât mai mult, este indicat să nu începem un proiect fără a şti ce dorim să obţinem la final. Este bine să stabiliţi ceea ce este important şi urgent în activitatea voastră şi astfel să realizaţi o planificare menită să vă aducă eficienţă de fiecare dată.

  • Aveţi grijă de imaginea voastră

De la o îmbracăminte şi încălţăminte potrivite locului de muncă, la fotografiile cu voi pe care le postaţi pe reţelele de socializare, totul conturează imaginea personală. Pentru succes, alegeţi să postaţi pe reţeaua de socializare Facebook, fotografii care să vă aducă aprecierea celor din jur, fără a fi însă în contradicţie cu principiile companiei la care sunteţi angajat. Uneori, primul loc de muncă reprezintă un pas al maturizării si atunci vechea pagina de Facebook nu-şi va mai avea loc în prezent. Pur şi simplu ştergeţi vechiul cont şi creaţi-vă un cont nou, cu fotografii ale persoanei voastre din prezent.

  • Fiţi întotdeauna optimişti. Credeţi în Dumnezeu

În momentul în care te rogi dimineaţa, tot ceea ce ţine de teamă la noul loc de muncă se estompează. Daca lucrezi ca pentru Dumnezeu în tot ceea ce ai de făcut, atunci ajungi să ai succes pentru că ceea ce în mod normal înseamnă obstacol, acum este doar o provocare peste care se poate trece întotdeauna cu Dumnezeu. A crede înseamnă a fi senin, optimist, cu speranţă şi mereu cu zâmbetul pe buze.

Mult succes!

Un articol scris de: Florentina Adamescu

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

2

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere