Pe lângă peisajele de poveste, iarna vine odată cu mireasmă de scorțișoară, mandarine și delicii gustoase, perfecte pentru temperaturile de afară. În sezonul rece, corpul nostru are nevoie de mâncare caldă, mai consistentă, cu proteine și fibre, menită să ne pună musculatura în funcțiune și să ne încălzim în interior.
Cine a zis că pentru asta, ar trebui să consumăm mâncare mai grasă, “grea” și mai puțin sănătoasă? Chiar dacă temperaturile de afară sunt joase, putem opta pentru feluri de mâncare fresh, gustoase, care să ne mențină în formă și în acest sezon. Tocmai de aceea, am rugat-o pe @dear.lorrie să ne împărtășească 3 rețete simple de făcut, pe care să le încercăm în această iarnă. Dacă ești în pană de idei, o poți urmări pe Instagram și vei fi la curent cu cele mai delicioase rețete, prezentate într-o serie de fotografii extrem de creative. Acum, haideți să vedem ce ne-a recomandat!
Brioșe cu banane și nuci
Ingrediente:
3 banane
300 g de făină
150 g de zahăr
60 ml ulei sau 4 linguri de unt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Un praf de sare
100 g nuci
Se pasează bananele, se adaugă uleiul sau untul topit și zahărul și le amestecăm.
Se adaugă făina, bicarbonatul și un praf de sare, iar la final nucile tocate sau măcinate.
Se încinge cuptorul la 180 C .
Se umple tava de brioșe și se dau la cuptor pentru 15-20 de minute.
Se orneaza după preferințe.
Supă cremă de linte
Ingrediente:
300g linte roșie
1 ceapă
2 căței de usturoi
O conservă de roșii tăiate
2 morcovi
1 lingură boia
1/2 linguriță de sare
1 linguriță de paprika
1 litru de apă( sau supă de legume)
3 linguri de ulei
Pătrunjel
Crutoane
Cepa, usturoiul, morcovii se taie mărunt și se sotează 3,4 minute.
Se adaugă roșiile, chimenul, sare, piper și boia. Se sotează încă 2 minute.
Se adaugă lintea, apa sau supa de legume și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute.
Se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând pătrunjelul.
Se servește cu crutoane.
Pentru diminețile reci, ai nevoie un mic dejun cald, delicios și sănătos.
3,4 linguri fulgi de ovăz
250 ml lapte (recomand migdale)
O lingura sirop de agave/miere/zahar brun, etc.
Se pune la fiert ovăzul cu laptele, adăugați îndulcitorul preferat și amestecați până se formează o compoziție consistentă.
Ornați cu fructe, semințe, nuci, etc.