10 idei pentru o vară distractivă

A sosit vacanţa mare! Aşa că închizi caietele, aşezi cărţile deoparte şi te bucuri de timpul liber. Dar prietenii încep să plece din oraş şi-ţi dai seama că ai chiar prea mult timp liber. „Ce-i de făcut?” te întrebi. Din fericire, există câteva activităţi interesante în care te poţi implica pe parcursul verii:

  1. Redecorează-ţi camera. Îţi poţi reorganiza obiectele în cameră, poţi schimba culoarea tapetului, poţi rearanja rafturile bibliotecii. Poţi cumpăra un ghiveci de flori, o oglindă mai mare, noi perdele, covoare, jaluzele sau chiar piese de mobilier.
  2. Stabileşte o întâlnire cu foştii colegi – de liceu, gimnaziu, chiar din clasele I-IV. Astăzi nu mai este greu să dai de ei mulţumită reţelelor de socializare. Probabil sunteţi deja prieteni pe Facebook. Aminteşte-ţi un loc în care obişnuiaţi să vă petreceţi timpul împreună şi începe să „dai sfoară în ţară.”
  3. Învaţă să cânţi la un instrument. Dacă te gândeai de ceva timp la asta, acum este timpul să începi. Ia lecţii de chitară, pian, vioară sau blockflote. După trei luni vei avea deja câteva melodii în repertoriul tău.
  4. Înscrie-te într-un club de voluntariat. Astfel ţi se va pune la dispoziţie o listă de activităţi diverse, din care poţi alege şi la care vei lua parte ca voluntar pe parcursul verii. Suplimentar ţi se va da şi o diplomă, care te va ajuta la completarea dosarului personal.
  5. Caută un job. Există destule posibilităţi în această direcţie: poţi da meditaţii, împărţi flyere sau poţi avea grijă de un copil (babysitting). Pe lângă faptul că nu te vei plictisi, vei avea ocazia de a economisi bani pe care îi poţi folosi în viitor.
  6. Citeşte mai multe cărţi. Notează-ţi o listă cu titlurile pe care vrei să le cumperi/împrumuţi şi marchează fiecare volum pe măsură ce-l termini. Caută cărţi pe un subiect care te interesează, cărţi scrise de un anumit scriitor, cărţi din domeniul în care studiezi sau cărţile din programa pentru Bacalaureat.
  7. Fă drumeţii. Găseşte mai mulţi prieteni interesaţi, faceţi rost de corturi, saci de dormit şi tot ce este nevoie pentru camping, alegeţi un traseu (ţinând cont de experienţa pe care o aveţi!) şi începeţi să urcaţi.
  8. Încearcă un sport nou, ca de exemplu înotul. Se ştie că înotul favorizează o condiţie fizică superioară. Pe lângă acest beneficiu important ne putem referi la stimularea circulaţiei sanguine, arderea caloriilor, creşterea rezistenţei la efort, dezvoltarea flexibilităţii, antrenamentul total (toate grupele de muşchi sunt puse în mişcare).
  9. Colecţionează. Propune-ţi să colecţionezi o sută de obiecte, fie că este vorba de scoici, pietre, capace de sticlă, flori presate, şerveţele, timbre etc.
  10. Învaţă o limbă străină: engleză, germană, franceză, spaniolă, chineză, japoneză (de ce nu?). Poţi să încerci să înveţi singur o limbă nouă – uită-te în librării după cărţi care să te ajute sau caută pe internet cursuri pentru începători. De asemenea ai putea să-ţi îmbunătăţeşti cunoştinţele legat de o limbă care nu îţi este cu totul străină, dar pe care nu o ştii încă foarte bine.

Aşadar, nu-mi mai rămâne decât să-ţi urez „Vacanţă plăcută!”

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

7

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere