Atitudinea este totul – Jeff Keller
Nimic nu îl poate opri pe omul cu o atitudine mentală corectă să îşi îndeplinească scopul. Nimic nu îl poate ajuta pe omul care are o atitudine greşită.” Thomas JeffersonSunt convinsă că fiecare dintre noi s-a confruntat cel puţin o dată în viaţă cu succesul sau insuccesul unei zile sau al unei activităţi, ca mai apoi să poată pune rezultatul pe seama atitudinii cu care a făcut primul pas. Jeff Keller spune în cartea sa, Atitudinea este totul. Schimbă-ţi atitudinea şi îţi vei schimba viaţa, că „un sistem de convingeri pozitiv reprezintă punctul de start pentru atingerea oricărui ţel. Atunci când convingerea ta dominantă este aceea că poţi să îţi atingi scopul, începi să acţionezi în direcţia îndeplinirii acestuia.”

Tu unde te situezi pe scala succesului? Ai potenţial să ajungi mai sus, dar simţi că e ceva acolo care te trage în permanenţă în jos? Eşti conştient ce e acel ceva şi nu ştii cum să îl depăşeşti? Tot ce gândeşti, spui sau faci contează enorm de mult în atingerea obiectivelor tale. Şi chiar aceasta sunt lucrurile care te influenţează cel mai mult în viaţă. Dacă te vezi ca fiind o persoană de succes ai toate şansele să ajungi astfel, dar atunci când consideri că faci parte din categoria oropsiţilor sorţii, deja ţi-ai pus o limită pe care mintea ta nu o mai poate depăşi. Dacă repeţi constant anumite cuvinte, este ca şi când în creierul tău s-ar forma un şanţ. E atât de pueril să crezi că ceea ce spui despre tine nu va avea un impact profund asupra a ceea ce urmează să experimentezi. Astfel că, felul în care te simţi este, de cele mai multe ori, o chestiune subiectivă.

Jeff Keller prezintă în această carte câţiva paşi simpli de urmat în activităţile zilnice pentru a găsi drumul succesului şi pentru a-ţi atinge ţintele. Scriitorul foloseşte un limbaj atractiv şi simplu de parcurs, folosind exemple concrete din viaţa lui sau a celor apropiaţi. Cartea este împărţită în capitole şi subcapitole scurte, dar pline de esenţă, ceea ce o face uşor de citit chiar şi de către cei care nu au foarte mult timp la dispoziţie. Pastilele de optimism, curaj şi entuziasm prezentate pot fi administrate oricând, oricui are nevoie.

Este, fără doar şi poate, cartea care m-a făcut cu adevărat conştientă de direcţia pe care mi-o poate da propria gândire şi de puterea cuvintelor asupra modului în care acţionez. Ţi-o recomand cu drag, nu vei fi dezamăgit!

Cartea a fost publicată în limba română în 2010, de Curtea Veche Publishing, Bucureşti

Recenzie scrisă de: Sorina Ilie

autentifică-te pentru a adăuga comentarii