Florin Bică 9567 3376

52 de filme Respiro

52 de filme Respiro nu este un top, ci o listă cu filme în ordinea cronologică a lansării lor. Autorul le propune cititorilor pasionați de film (sau doar interesați să găsească un film bun) fix 52 de titluri, adică unul pentru fiecare săptămână a anului. Scopul cărții este să reconstituie, pe cât o permite un număr atât de mic (52!), evoluția artei cinematografice de-a lungul anilor, începând de la epoca filmului mut. Filmele recomandate sunt diverse, ilustrând genuri diferite. Cititorii nu trebuie să se aștepte la o listă de capodopere cinematografice, lista incluzând atât filme multipremiate și apreciate de critici, cât și filme care, fără a se încadra în categoria „de artă”, au câștigat, din diverse motive, aprecierea publicului, având un mesaj frumos sau capabil să pună spectatorul pe gânduri.

Nu este exclus ca unele filme incluse în carte să le fie cunoscute cititorilor, însă, cu siguranță, aceștia vor găsi cel puțin una sau două recomandări care să corespundă așteptărilor lor.

Autorul cărții, cinefil, mărturisește în prefață că își dorește ca 52 de filme Respiro să ajute publicul tânăr să se familiarizeze cu unele dintre cinematografiile mai puțin cunoscute ale lumii, să își cultive gusturile și să învețe să transforme vizionarea de filme în acte culturale, în experiențe din care să învețe.

52 de filme Respiro

Cartea electronică este în format .pdf, compatibil cu smartphones, tablete și alte device-uri moderne.

previzualizare
descarcă cartea și autentifică-te pentru a adăuga recenzii
alte cărți
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!