Cărți cu care ai vrea să pleci de la Bookfest 2018

Ca orice târg de carte și Bookfest-ul va fi martor al unor lansări de carte nouă, proaspătă și de dorit. Având în vedere că va fi cel mai mare târg Bookfest de până acum, tentația crește, iar editurile vor încerca să ne surprindă cu o gamă cât mai variată de cărți.

Voi trece în revistă, în continuare, câteva cărți care, cred eu, merită o atenție sporită atunci când trecem printre standurile de la târgul Bookfest.

Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca, de Tatiana Niculescu (Humanitas). Probabil cea mai controversată personalitate spirituală a ultimilor ani din România devine subiectul unei biografii scrise de către talentata autoare Tatiana Niculescu. O carte care merită căutată pentru a vă face o impresie personală.

Jurnalul unui medic militar, 1917-1918, de Radu Dona (Humanitas). Suntem în anul în care celebrăm Centenarul Marii Uniri și Humanitas vine cu o ediție (bine îngrijită) despre experiența frontului, văzută prin ochii unui medic. Merită menționate și desenele originale ale autorului, reproduse în paginile cărții.

Etnogeneză și țuică, de Vintilă Mihăiescu (Polirom). Texte scurte în care se reia tema substratului mândriei și a realizărilor noastre ca popor.

Convoiul mieilor, de Lucia Dărămuș (Polirom). Un roman despre perioada neagră a Holocaustului, prezentat din perspectiva unei fete ce supraviețuiește, dând viață unei lumi fantastice îndepărtate de cotidianul cenușiu în care trăiește.

12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru, de Jordan Peterson (Trei). Un bestseller internațional venit din partea unei voci care este tot mai ascultată atât în Statele Unite, cât și în Europa, datorită mesajului și conceptelor pe care le readuce înaintea ascultătorilor.

Cronicile din Narnia. Ultima bătălie, de C.S. Lewis (Arthur). Fanii seriei faimosului scriitor britanic vor putea să își completeze colecția cu ultimul volum, care descrie finalul apoteotic al poveștii începute în Nepotul magicianului.

Regele Mihai I – loial tuturor (Corint). Un album fotografic de excepție, în care au fost selectate cele mai evocatoare imagini surprinse în timpul ceremoniei de înmormântare a ultimului rege al României.

Afinități elective, de J.W. von Goethe (RAO). Pentru cei care doresc o lectură clasică, RAO Books reeditează un roman de marcă al literaturii germane.

Geografia fericirii. În căutarea celor mai fericite locuri din lume, de Eric Weiner (Niculescu). În cazul în care vă întrebați unde ați putea găsi fericirea pe lume…

Arta de a trăi bine, de Rolf Dobelli (Baroque Books & Arts). Multe întrebări și o consistentă meditare asupra felului în care se desfășoară firul vieții noastre. Și, evident, sugestii pentru cum am putea să îl îmbunătățim.

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii