4 librării de vizitat în Arad

Orașul Arad, o urbe pitorească aflată pe malul Mureșului, a fost întotdeauna un loc al literelor. Istoria ne spune că primele librării au apărut aici pe la jumătatea secolului al XVIII-lea și, de atunci, au rămas parte a tradiției orașului. Iată cele 4 librării pe care trebuie să le vizitați dacă treceți prin Arad.

1. Librăria Corina. Cu o tradiție veche de 25 de ani în vânzarea de carte, această librărie este, cu siguranță, un loc familiar arădenilor aflați în căutarea unei cărți bune. Atmosfera plăcută și recomandările inspirate fac din librăria Corina un loc unde te vei întoarce cu plăcere.

2. Librăria Alexandria. O imagine cunoscută în peisajul livresc arădean, situată pe Bulevardul Revoluției, librăria Alexandria este frecventată de elevii care au nevoie de rechizite, de tinerii aflați în căutarea unui nou roman și de adulții care vor să găsească lucrări de specialitate.

3. Cărturești. Situată în Atrium Mall, librăria Cărturești aduce ceva din tinerețea și exuberanța la care se așteaptă oricine intră într-o librărie a acestui brand cunoscut. Nu e doar un spațiu de depozitare a cărților. Găsești aici scaune, dacă vrei să citești, și o ceainărie, dacă vrei să petreci un timp plăcut.

4. Anticariatul Casa Literelor. Deși nu se încadrează cu precizie în categoria „librăriilor”, anticariatul orașului este cu siguranță punctul cel mai important de pe harta oricărui arădean ce vrea să dea de urma cărții preferate a bunicilor, de volume de poezie îmbibate de aroma epocilor trecute sau pur și simplu să trăiască fiorul reîntâlnirii cu vreo carte citită în liceu, cu ani în urmă.

 

Imagine: Librăria Alexandria din Arad (sursă fotografie: ared.ro)

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii