Tot ce faci, să fie făcut cu toata puterea ta!

Am învăţat weekendul acesta mai mult ca niciodată cât de mult contează să te implici cu totul în ceea ce faci! Nu poţi fi eficient dacă lucrezi aici, iar cu mintea eşti în altă parte; şi nu poţi fi eficient dacă nu te pregăteşti în ceea ce faci.

Trebuie să dai 100% în ceea ce faci, pentru că nu mai este loc pentru mediocri.

De prea multe ori ne mulţumim doar să fim mai buni decât am fost ieri, sau cu o săptămână în urmă, sau doar să ni se pară ca suntem mai buni. De prea multe ori ne mulţumim doar să fim puţin mai buni decât ceilalţi, fiind însă departe de potenţialul nostru maxim.

Ne-am obişnuit să tratăm cu superficialitate lucruri care nu ni se par a fi prea importante. Nu-mi aduc minte cui îi aparţine acest citat, însă este cert că a avut dreptate: “How you do anything is how you do everything.” Dacă nu dai 100% în lucrurile simple, care probabil nici nu cer prea multe resurse, nu vei da nici în ceea ce ţie ţi se pare important. Pentru că tot ce faci este să amâni implicarea. Mereu vei considera că există lucruri mai importante.

E ok să îţi pui ţinte înalte, însă trebuie să şti să lupţi să ţi le atingi. E ok să îţi doreşti mai mult decât ai, însă trebuie să şti să şi obţii. Am observat că tendinţa noastră este aceea de a fi direct sus, fără muncă “nenecesară”. Însă cel mai probabil lipsa de succes a multora dintre noi se datorează faptului că nu s-a inventat înca metoda prin care să stai pe scaun şi să aluneci în sus.

Prea mulţi fac şcoli, citesc cărţi, se pregătesc cât de mult pot la nivel teoretic, dar se opresc la acest nivel… şi au pretenţia ca după ce au impresia că ştiu toată teoria să fie cei mai buni în practică. Dar nu e de ajuns să ştii, trebuie să aplici ceea ce şti. Iar acest lucru trebuie făcut gradat, cu paşi mici. Dacă vrei să fi cel mai bun într-un anumit domeniu trebuie să te pregăteşti atât intelectual, cât şi fizic pentru acel lucru. E ca şi cum ai şti toată legislaţia rutieră, te urci la volan pentru prima dată şi ai pretenţia ca toate să meargă bine. (a nu se înţelege greşit, cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le faci pentru dezvoltarea ta personală este să citeşti)

Iar dacă în viaţa ta există lucruri în care nu poţi să te implici cu totul, ar fi mai bine să renunţi la ele; să le înlocuieşti cu ceva în care să poţi să te dedici în întregime.

Aşadar, tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!

Un articol scris de: Ilie David Sorina Mădălina

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere