Top 10 ucigaşi ai unei relații

Fiecare relaţie începe frumos, promiţător. Dar, la unii dintre noi, relațiile se opresc într-un punct. Pentru unii chiar inexplicabil, pentru alţii mai puţin surprinzător. Însă, pentru toţi, singura întrebare la care se dorește un răspuns este ,,De ce?”.

Psihologii au ajuns la concluzia că există anumite lucruri pe care fiecare cuplu le are în comun. Astfel, a fost alcătuit un top al ,,ucigaşilor” unei relaţii, la care fiecare cuplu ar trebui să aibă grijă.

1. Prioritățile familiale

Topul inamicilor unei relaţii are puţin de-a face cu relaţia lor, cât cu relaţiile de care sunt înconjuraţi. Influenţa părinţilor, rudelor, prietenilor, se schimbă cand spui ,,Da”, pentru că tu alegi să-ţi pui partenerul mai presus de toţi aceştia. Prea multe cupluri se luptă din cauza lipsei de priorităţi: se trezesc împinşi de toţi în toate părţile, dar niciodată unul înspre celălalt. Cuplurile sănătoase învaţă să aleagă pe unul mai presus de toţi.

2. Lipsa de comunicare

Este adevărat că în medie, cuplurile investesc în conversaţii calitative doar câteva minute pe zi. Este uşor să laşi ca viaţa să se aglomereze, deconectându-te de cea/cel pe care o/îl iubeşti. Nu trăim singuri, aşa că i-aţi timp să stai şi să vorbeşti cu partenerul mai des.

3. Stresul

Este atât de uşor să transferăm stresul nostru celuilalt. Ne putem obişnui să ţinem lucrurile în noi, iar când ajungem în siguranţa şi confortul căminului să explodăm. De la probleme financiare, la boală, pierderea slujbei, nemulţumiri, cuplurile sănătoase permit stresului să-i apropie, bazându-se unul pe celălalt, transferând stresul şi ducând povara împreună.

4. Tehnologia

Am citit recent despre un băiat care dorea să divorţeze. Nimic deosebit cu excepţia faptului că acest băiat voia să divorţeze de telefonul lui. Dar are sens, pentru că atât de mulţi dintre noi, purtăm acest periculos ucigaş al relaţiei exact în buzunarul de la pantaloni.

Într-o lume înnebunită de tehnologie, de dependenţa de telefon și mania postărilor pe Facebook, nu e nicio mirare că timpul nostru se duce pe lucruri fără viaţă, în loc să investim în cele cu viaţă. Decuplează, deconectează, închide şi petrece mai mult timp cu partenerul tău.

5. Egoismul

Mariajul este o imensă şi lungă lecţie a trăirii dezinteresate. A pune pe altcineva pe primul loc e o sarcină incredibil de grea, pentru că egoismul nostru ne împinge să ne punem pe noi pe primul loc. Trăirea dezinteresată trebuie exersată încă din timpul unei relații.

6. Neiertarea

Iertarea şi uitarea nu sunt unul şi acelaşi lucru. Când eşuăm să înţelegem acest lucru, vom amplifica durerea pentru mult timp. Şi aceste răni încep să aibă consecinţe din interior spre exterior. Dar iertarea nu înseamnă să acceptăm scuzele celeilalte persoane. Înseamnă să ne eliberăm sufletul pentru a primi vindecarea din partea lui Dumnezeu, care ne iartă de atâtea şi atâtea ori.

7. Depăşind limitele

Tindem să ne gândim la mariaj ca la un joc ofensiv. Dar uităm că strategia defensivă e la fel de importantă. Putem să facem toate lucrurile ca la carte, în timp ce uităm să ţinem la distanţă lucrurile care rănesc. Trage un cerc în jurul mariajului tău şi protejează-l, păzindu-ţi emoţiile, interacţiunile, şi modul cum îţi foloseşti timpul.

8. Trecutul

Cel mai paralizant lucru pe care-l putem face în relaţie este să ne definim partenerul după trecutul lui, mai degrabă decât cine este el acum. Trecutul poate avea un impact asupra noastră, dar acesta doar ne va controla prezentul dacă îi permitem. Este important să fim sinceri unul cu celălalt despre trecutul nostru, să-l respectăm, dar mai important decât atât este să vedem ce face Dumnezeu în viaţa partenerului nostru acum şi aici. Uită ce este în spate ca să poţi merge spre ce este înainte.

9. Lipsa de onestitate

De ce este o minciună mică la fel de periculoasă ca o minciună mare? Pentru că ambele au acelaşi impact asupra relaţiei. Onestitatea în relație/mariaj este legătura ce vă ţine împreună. Dacă ai făcut greşeli în relaţie sau dacă ai ascuns lucruri de partenerul tău, acum este timpul să mărturiseşti adevărul.

10. Mândria

Zdrobirea mândriei poate fi dureroasă. Este mult mai uşor să arăţi cu degetul şi să arunci vina asupra celuilalt. Dar în momentul în care renunți la responsabilitate, renunți la relaţie.

Este timpul să analizezi relaţia ta, să-ţi dai seama unde ai greşit. Nu ezitați să comunicați și să faceți împreună schimbările necesare și chiar să cereți ajutorul lui Dumnezeu.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere
contact

Ai o întrebare sau vrei să ne faci o vizită? Scrie-ne

str. Biserica Doamnei, nr. 3, sector 3, București
0747170050
redactie la respirotime.ro
cine suntem?

Suntem tineri care vor să aibă un impact pozitiv asupra lumii din jur, având printre contribuitorii RESPIRO TIME specialiști și profesioniști din diverse domenii.

Despre noi si Echipa RespiroTime