Succes fără compromis

 

Am întâlnit mulți tineri dornici de lucruri mari. Poate unul dintre cei care vor să realizeze ceva remarcabil ești chiar tu. În Sfânta Scriptură, în cartea profetului Daniel, am întâlnit trei tineri de succes: Șadrac, Meșac și Abed-Nego.

Erau proaspăt promovați în cel mai mare imperiu al timpului. Părea realizarea vieții lor, să ajungă de la robi evrei la funcții de conducere în imperiu. Provocarea abia acum venea. O poruncă a împăratului cerea ca toți să se închine unui chip înalt, iar nesupunerea față de această cerință se pedepsea cu moartea într-un cuptor încins.

Oare cum se păstrează succesul? Atât de repede să se termine totul? Poate că un singur compromis va fi iertat de Dumnezeu…

Istoria acestor trei tineri confirmă încă o dată că succesul și lucrurile mari se realizează fără compromis. Un cuptor încins și un împărat furios nu sunt de ajuns pentru a schimba cursul unei vieți. Ce să mai zic de piedicile noastre mărunte, în care ne încurcăm și care promit un succes aparent?! Tu cu ce te confrunți? Ce pare să îți ia aripile viitorului? Credința? Poate principiile, sau poate este vorba de valori și viziune…?

Capitolul trei din cartea lui Daniel se încheie cu o remarcă neașteptată. Nu doar că Dumnezeu S-a îngrijit de viața lor, dar succesul lor a fost mai mare și ei au fost înălțați mai mult ca niciodată.

Dacă pui în cumpănă viitorul și atitudinea fără compromis, te provoc să-I dai ocazia lui Dumnezeu să realizeze ceea ce nici nu ai gândit!

Un articol scris de: Daniel Oncea, capelan la Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu”

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere