Ștefan Popescu, vlogger la doar 14 ani cu un canal de Youtube de 140.000 de abonați reprezintă, cu siguranță, unul dintre viitorii mari vloggeri ai României. Începutul acestui hobby este reprezentat de momentul când a postat pe Youtube primul video în data de 11 mai 2015.
Încurajat fiind de numărul mereu crescând al abonaților, Ștefan a început să facă și alte tipuri de content, dintre cele mai diverse. Exact la doi ani după, pe 11 mai 2017, canalul lui înregistra numărul de 100.000 de abonați. Dar cine este el, cu adevărat, și care este acel lucru care face diferența între el și ceilalți adolescenți? Ștefan își trăiește pasiunea. Și mai mult decât atât, el a reușit să combine perfect două dintre cele mai mari pasiuni ale sale: fotbalul și Youtube. El a devenit extrem de cunoscut printre iubitorii de aceste două pasiuni, ba chiar și printre cei nepasionați de ele, prin modul în care le prezintă. Cum a început totul, care au fost persoanele cheie care l-au determinat să-și urmeze visul, obstacolele și ce înseamnă să fii vlogger, ne spune chiar el.
Care este acea calitate care te caracterizează, cu ce te ocupi în prezent și cum ai descoperit această pasiune?
Am fost și sunt mai mereu ambițios și în prezent îmi ocup timpul cu trei lucruri: sport, școală (la maxim în această perioadă deoarece am examen, din păcate) și Youtube. Am descoperit că vreau să fac vlogging deoarece am realizat că îmi plăcea să mă filmez făcând lucruri amuzante.
Cui i se adresează canalul tău de Youtube și ce fel de conținut promovează?
Video-urile mele se adresează oricui, deoarece încerc să fac un content cât mai diversificat. Nu mă axez doar pe un anumit tip de videoclipuri.
Care au fost acele persoane care te-au încurajat să faci ceea ce îți place?
Părinții. Ei au fost persoanele care m-au încurajat cel mai mult să fac asta. Este foarte important să te încurajeze cineva, deoarece în felul acesta prinzi încredere în tine.
Obstacole? Multă lume consideră că a face vlogging este dificil. Așa să fie oare?
Da, este destul de dificil, iar în opinia mea, cea mai grea parte este să găsești ceva atractiv de filmat. După asta urmează partea de editare, care poate dura, uneori, până la 6 ore. În ceea ce privește obstacolele întâlnite, ele au fost legate de școală, pentru că, fiind în ultimul an de gimnaziu, a trebuit să acord mai mult timp învățatului, astfel că timpul pentru filmat a trebuit redus puțin.
Cum se văd lucrurile din spatele „cortinei” și care este munca necesară pentru a face un video de calitate?
Timpul pe care îl aloc variază de la o oră și jumătate până la 8 ore, pentru acele video-uri mai sofisticate. Editarea este făcută de mine și tot ceea ce știu în prezent despre asta am învățat singur și în mare parte de pe Youtube. Aș vrea să încerc să filmez într-un mod mai profesionist și să învăț mai multe efecte speciale.
Cel mai fericit moment de când ești vlogger a fost ...
... când am văzut că am reușit să ating numărul de 100.000 de abonați! A fost cel mai fericit moment de până acum pentru că mi s-a părut pur și simplu incredibil faptul că am ajuns să îmi îndeplinesc obiectivul „suprem” (pentru mine).
Care sunt acele aptitudini pe care le consideri necesare pentru a fi capabil să faci vlogging? Oricine poate face asta?
Trebuie să fii natural în fața camerei și să fii perseverent. Dacă nu ești constant există riscul ca cei care te urmăresc să se supere puțin. :) Cred că mai oricine poate face chestia asta, dar nu toți pot avea succes.
Au existat momente când oamenii te-au recunoscut pe stradă?
Mi s-a întâmplat destul de des ca lumea să mă recunoască pe stradă și m-am simțit bine. Este acel sentiment că ceea ce faci este apreciat mult de oameni.
O carieră în viitor sau va rămâne un hobby?
În acest moment chiar nu știu ce se va întâmpla mai departe, pentru că momentan este doar un hobby.
Motto-ul tău este ...
„Work hard, dream big.”
Crezi că e important pentru un adolescent să aibă o pasiune?
Da, consider că e important pentru un adolescent să aibă o pasiune, deoarece făcând ceea ce îți place este cel mai bun mod de a te relaxa și de a scăpa oarecum de stresul altor lucruri.
Ștefan reprezintă adolescentul care a înțeles că succesul are nevoie de un vis și multă muncă, ambiție și dedicare, stabilindu-ți obiective supreme și acceptând aprecierile celorlalți.
Nu există limită de vârstă pentru a deveni cineva care își trăiește pasiunea!