Primăvară în suflet

O legendă grecească spune că Hades, din dorința de a găsi o soție potrivită pe care să ia cu el în întunecata lume a umbrelor, a plecat să cutreiere pământul în lung și în lat. Printre frumoasele zeițe de pe muntele Olimp se afla și Persefona, fiica Demetrei și a lui Zeus, de care Hades s-a îndrăgostit pe loc.  Știind că mama ei nu ar fi niciodată de acord cu o căsătorie între cei doi, Hades a decis să o răpească pe frumoasa zeiță, ducând-o cu el în lumea umbrelor.
Când Demetra a aflat ce s-a întâmplat, s-a întristat atât de tare încât a lăsat natura să moară. Florile se ofileau, frunzele se uscau și soarele rămânea mereu ascuns în nori. 

Văzând toate acestea, Zeus i-a ordonat lui Hades să îi redea libertatea Persefonei. Înainte însă de-a o elibera, Hades i-a oferit acesteia o rodie. Persefona nu știa însă că persoana care avea să guste din acea rodie, era legată prin legământ să se întoarcă în acel loc.

Când și-a revăzut fiica după atât de mult timp de așteptare, Demetra, plină de entuziasm, a făcut ca natura să reînvie. Florile au început din nou să răsară, pomii au înmugurit, soarele încălzea din nou pământul cu blândețea lui, iar păsările au revenit din lunga lor călătorie către alte țări.

Legenda spune că în acest mod s-au format anotimpurile, și că Persefona a continuă să se întoarcă la soțul ei în fiecare an, perioada în care iarna se dezlănțuie.

Primăvara reprezintă un timp al speranței, al renașterii, al bucuriei care răsare după un timp de amorțire, atât exterioară, cât și interioară.
Pe lângă renașterea naturii care ne înconjoară și sufletul nostru are nevoie să experimenteze acest impuls de viață.Fă-ți timp pentru tine, pentru gândurile tale, pentru oamenii din jurul tău! Absorbiți de cotidianul nostru monoton, uităm să mai trăim în mod autentic, uităm să mai admirăm o floare care îmbobocește, uităm să mai ascultăm cântecul unei păsări ascunse prin ramurile unui copac înmugurit, uităm să ne mai facem timp pentru prieteni și familie.Primăvara aceasta te provoc să trăiești intens pentru tine și pentru cei care îți sunt dragi! Împarte bucuria sufletului tău și fă din acesta un anotimp de sărbătoare. Ieși la plimbare și admiră natura, fă-ți timp să pregătești un picnic cu prietenii, ia cu tine o carte și delectează-te cu frumusețea ei în timp ce te lași înconjurat de sunetul naturii.  Ia cu tine un sandviș în plus și oferă-i-l unui om de pe stradă, lasă un mesaj de încurajare unuia din colegii de birou, meditează la frumusețea vieții și la binecuvântările pe care tu le primești zilnic.

Prea adesea oamenii spun că sunt obosiți, epuizați sau stresați. Viața înseamnă mult mai mult decât jobul pe care îl avem, îndatoririle de serviciu sau o carieră fascinantă. Viața se compune din aceste elemente ale bucuriei zilnice pe care dacă nu știm să le observăm și să le asimilăm, nu vom putea nicicând să percepem lucrurile grandioase pe care le trăim.Conform legendei, bucuria interioară a Demetrei a adus primăvara în lume.

Împarte și tu bucuria cu cei din jur și adu primăvară în sufletul lor!

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere