Ai auzit despre „răul necesar”? Răul necesar reprezintă greutățile momentului prezent, pentru un viitor mai bun. Este o matematică simplă. Dacă ești dispus să renunți la distracțiile săptămânale ale studenției și să îți investești timpul inteligent, este foarte probabil să culegi rezultatele succesului mult mai repede decât majoritatea colegilor tăi. „Răul necesar” este disciplina unor pagini citite în plus, în pofida unui episod din serial sau orice altă orice activitate care te scoate din zona de relaxare, pentru care trebuie să depui un efort conștient și consecvent.
Părinților îi îndeamnă pe copii: Să îți găsești un loc de muncă stabil, să îți cauți o fată/un băiat cu care să îți întemeiezi o familie, şi să ai o viață liniștită și fericită”. Atât? Gata, s-a terminat totul? Asta presupune o viaţă fericită?
Avem atâtea exemple ale trecutului de oameni care au făcut reforme, au schimbat jumătate din lumea aceasta, au inventat rachete, iar noi? Noi ce facem? Ne angajăm, iar apoi așteptăm o pensie? Vă invit sa fim noi eroii zilelor noastre, pentru că suntem la fel de capabili să construim lucruri mărețe, și suntem pregătiți pentru a face istorie, în afara zonei de confort.
Sunt curios dacă recunoști următoarele versuri:
„I have a dream today.
I have a dream that one day every valley shall be exalted, every hill and mountain shall be made low, the rough places will be made plain, and the crooked places will be made straight, and the glory of the Lord shall be revealed, and all flesh shall see it together“
Este o mică parte dintr-un discurs, unul dintre cele mai mari discursuri din lume. Martin Luther King, a suferit, a îndurat lucruri de neimaginat pentru o cauză nobilă. „Am un vis”, este o replică faimoasă. Este credința că putem realiza lucruri fabuloase. Martin Luther King este omul care a avut cea mai mare influență în lupta pentru eliberarea negrilor de sub sclavie. Această luptă nu s-a dat în zona de confort. Lucrurile bune care rămân în istorie nu se realizează dintr-un fotoliu moale, cu o cutie de bomboane în mână. Cei care rămân în zona de confort au până la urmă cel mai mult de pierdut.
Personajul principal din serialul „Suits”, declară la un moment dat: „Tu vrei să pierzi puțin, eu vreau să câștig mult/You wanna lose small I wanna win big”. De ce să ne ferim de riscuri, de ce să nu încercăm sau să experimentăm? De ce vrem să rămânem în cercul nostru mic și comod, în timp ce se întâmplă atâtea lucruri superbe lângă noi? Dacă vom gândi logic, șansele ca să ne privăm de o viață minunată, doar pentru că rămânem lamentați și fricoși, sunt mult mai mari decât dacă ne zbatem, încercăm și eșuăm, căutăm și experimentăm.
Acest subiect, cel al zonei de confort se rezuma la setul mental de idei prin care acționezi, mai exact la cum este mintea ta antrenată să gândească. Ce zici de următoare idee? „Lipsa zonei de confort este misterioasă; necunoscutul este plin de oportunități genial; necunoscutul ne este prieten. Fii confortabil fără confort!”
La vârsta de 16 ani am primit un sfat care mi-a schimbat radical viața și pe care îl aplic în fiecare zi: „Riscă mult și vei câștiga și mai mult”.
Faptul că am schimbat 4 orașe în 3 ani, a fost cel mai mare risc pe care mi l-am asumat, dar a fost și ceea ce mi-a adus cele mai mari ocazii de a crește.
O alta idee m-a marcat de-asemenea: „Nu s-a terminat până nu am câștigat”. Nimic din toate eșecurile si lecțiile pe care le-ai primit, nu reprezintă întreaga viață. Încă nu este finalul, încă mai ai de câștigat, încă mai ai de cucerit și mai sunt lucruri de îndeplinit. Prezentul tău este cel mai frumos lucru care se întâmplă, iar viitorul poate fi superb.