Ești ceea ce faci cu timpul tău

„Poți aprecia gradul de civilizație al unui om după modul în care își petrece timpul liber!” - Codul bunelor maniere

Într-un secol al vitezei în care „timpul nu mai are răbdare cu oamenii,” este esențial să învățăm cum să folosim timpul în avantajul nostru pentru o dezvoltare armonioasă pe plan profesional și personal.

Prea mulți oameni se lamentează de trecerea nefiresc de rapidă a timpului, fără să înțeleagă că nu putem da vina pe trecerea timpului când noi încă nu am învățat să prețuim ceea ce înseamnă valoarea unui minut! Timpul nu se măsoară în minute, ci în ceea ce faci tu în aceste minute.

Eram în metrou în drum spre facultate și citeam dintr-o carte. În fața mea se așază un domn prezentabil, îmbrăcat într-un costum îngrijit asortat cu o cravată potrivită și cu pantofi curați. Lucra pe telefon și m-am gândit în sinea mea: Cât de ușor ne izbim uneori doar de aspectul exterior - fără să știm că el ascunde de fapt un om bine pregătit la nivel profesional care știe să valorifice fiecare fereastră de timp liber! Îl apreciez în sinea mea și mă ridic să plec; involuntar privesc către telefonul dânsului. Juca Candy Crush.

Știți cu toții povestea din copilărie care cuprindea zicala „toate la timpul lor”; este timp pentru muncă și este timp pentru relaxare; este timp pentru a învăța și este timp pentru a te distra (relaxa/destinde); este timp pentru util și este timp pentru plăcut... dar NICIODATĂ NU ESTE TIMP DE PIERDUT! Orice alegeți să faceți, asigurați-vă că acea activitate reprezintă o investiție în voi.

Arthur Schopenhauer stabilea o distincție majoră între oameni: „oamenii mărginiți caută numai să-și petreacă timpul, cei de talent să-l întrebuințeze!"

Tu ce faci cu timpul tău?

Ce faci atunci când ești singur și „nu ai ce faceˮ? Când a fost ultima dată când ai stat de vorbă cu tine însuți? Unul dintre cele mai utile moduri de a petrece timpul liber este să petreci timp cu tine; detașează-te de cotidianul vieții, de cerințele exterioare și împrietenește-te cu tine! Bogăția se află înlăuntrul oamenilor.

Înțelepciunea constă în înțelegerea faptului că bunurile de valoare se află înlăuntrul tău! Când rămâi singur, caută-ți pacea! Învață să contempli cerul, să înțelegi frumusețea unei flori, să cuprinzi profunzimea vieții. Procură-ți lucrurile frumoase din interiorul tău și acesta va fi cel mai câștigat timp pe care îl trăiești într-o zi!

Iubești viața? Atunci „nu risipi timpul, căci din timp este făcută viața!ˮ (Benjamin Franklin)

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.8

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere