Dragoste de 14 februarie

14 februarie. Data pe care mulți îndrăgostiți o așteptă cu nerăbdare, cu sufletul la gură și plini de entuziasm. Oare ce-mi cumpăra cadou? Oare ce surpriză îmi face? Oare să mai sărbătorim și Dragobetele? Hai că 14 februarie sună mai cool, plus că toată lumea face asta. Într-adevăr, ce poate fi mai frumos decât sărbătorirea dragostei, cel mai frumos sentiment?

Dar chiar avem nevoie de un pretext pentru a sărbători dragostea? Chiar avem nevoie de marketing puternic pentru a ne surprinde partenerii cu “dulcegării”? De ce nu am putea să-i cumpărăm un pluș imens sau buchet de flori și pe 14 noiembrie, 14 decembrie, 14 ianuarie? În orice altă zi.

Dragostea adevărată nu se măsoară în numărul de cadouri pe care le primești de 14 februarie, ci se măsoară în surprizele mici din fiecare zi. Dragostea e atunci când simți că te poți baza pe el/ pe ea, când ți-e aproape și atunci când ești la pământ și atunci când radiezi de fericire. Dragostea mai înseamnă fiecare gest tandru, fiecare îmbrățișare, zâmbet sincer, fiecare mesaj frumos și cuvinte dulci. Dragostea înseamnă înțelegere, înseamnă răbdare, ore petrecute împreună, conversații interminabile și sentimentul că n-ai vrea să se mai termine clipele lângă el/ea.

Nu ai nevoie de 14 februarie să-i arăți cât înseamnă pentru tine! 14 februarie e o altă zi în  care sărbătoriți dragostea voastră așa cum o sărbătoriți în fiecare zi! Dacă vreți să faceți din această dată una și mai specială, puteți să o faceți! Dar ea n-ar însemna nimic, dacă în restul zilelor nu ați fi aproape unul de celălalt, nu v-ați vorbi frumos, nu v-ați arăta cât de mult contează această relație pentru voi. 14 februarie nu e doar ca să intri în rândul lumii, ci este doar o altă zi din an care marchează iubirea voastră, însă poartă un nume: Ziua Îndrăgostiților. Sărbătoriți această zi doar dacă sunteți cu adevărat îndrăgostiți!

Dacă ești nevoit să cauți pe Google mesaje sau poezii pe care să le trimiți de Ziua Îndrăgostiților sau să faci kilometri prin raioanele din magazine cu fel de fel de cadouri de Ziua Îndrăgostiților, fără a ști ce să-i iei de fapt, doar să cumperi ceva și să scapi de ziua asta, e clar că de fapt că tu nu asociezi această zi cu una specială pentru voi, ci mai mult o vezi ca o obligație socială. În momentul când 14 februarie ajunge un stres pentru voi, doar ca să vadă lumea că v-ați luat cadouri și vă iubiți, e o problemă. Chiar trebuie să arătați lumii că vă iubiți de Ziua Îndrăgostiților? Hmm… păi dacă nu vă luați cadouri de 14 februarie, nu vă iubiți?

Investiți în experiențele voastre! Petreceți această zi care este ca oricare alta, făcând ceea ce vă place mai mult. Deconectați-vă de la toată nebunia și iubiți-vă cum ați făcut-o și până acum. Doar voi știți care este simbolul dragostei voastre și cum ar trebui să marcați iubirea. Nu aveți nevoie nici de 14 februarie, nici de reclame care să vă zică cum să vă dovediți iubirea.

 

La final, vă las 5 citate despre dragoste  care îmi plac foarte mult și care vorbesc despre acest sentiment atât de special.

 

„A iubi înseamnă ceva, restul nu e nimic. “ (Alfred de Musset)

„În aritmetica iubirii, unu plus unu fac totul, pe când doi minus unu este egal cu zero.”  (Mignon McLaughlin)

„Viața fără dragoste este ca un copac fără flori sau fructe.” (Kahlil Gibran)

„A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi.” (Octavian Paler)

„Dragostea constă în dorința de a da ceea ce este al tău altuia și de a simți fericirea acestuia ca și cum ar fi a ta.” (Emanuel Swedenborg)

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere