CUM SĂ FIM FERICIȚI FĂRĂ MOTIV

Auzim atât de des zicala: „să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți” încât ne  întrebăm adeseori dacă este posibil să fii fericit într-o lume plină de griji și suferință. Poate fi fericirea o stare de spirit permanentă? Si cum putem ajunge la ea?

După cum afirmă scriitoarea Margaret Bonnano: „ne putem bucura de fericire pentru tot restul zilelor doar dacă ne trăim viața după un plan pe care îl punem în aplicare zi de zi”

Si totuși care e planul?!....

Ei bine, e nevoie întâi de toate de o conștientizare a faptului că orice proces de schimbare se realizează cu pași mărunți, dar consecvenți. Majoritatea dintre noi opunem rezistență în fața schimbării. Acesta este motivul pentru care ne complacem la locul de muncă, ținem bicicletele în garaj, trecem pe langă sala de fitness și ne desfătăm cu mancăruri pline de grăsimi, când avem pe masă preparate sanătoase.

Așa se întamplă și cu fericirea dacă nu ai un plan măreț. Puneți-vă fundația fericirii bazându-vă pe câteva obiceiuri:

 1. Concentrați-vă asupra soluțiilor – pentru a deveni stăpâni pe viața voastră concentrați-vă pe lucrurile care deja funcționează, pentru a putea îmbunătăți orice nu merge atât de bine.
 2. Învățați din greșeli și găsiți o parte bună în toate. Sigur există una! De cele mai multe ori nu o vedem din cauza impactului imediat.
 3. Împăcați-vă cu voi înșivă – mai mult decât a gândi în trecut sau viitor, mizează pe prezent. Ușurați-vă de povara trecutului, acceptându-l și privind înainte.
 4. Meditați. Nu luați tot ce vă trece prin cap de bun. Puneți-vă la îndoială convingerile pentru a vedea dacă sunt cu adevărat întemeiate.
 5. Detașați-vă. Eliminați sentimentele și gândurile negative.
 6. Îmbrațisați acele gânduri care vă aduc fericirea.
 7. Căutați-vă liniștea prin rugăciune, meditație sau prin momente petrecute în mijlocul naturii.
 8. Abandonați resentimentele și furia față de ceilalți pentru a vă elibera inima.
 9. Identificați-vă pasiunile. Descoperiți lucruri cu adevarat importante și lasați-vă sufletul să vibreze de fericire realizându-le.
 10. Urmați-vă inspirația de moment!
 11. Ajutați-i pe cei din jur! Vă veți umple sufletul de o fericire fără margini.
 12. Apreciați-i pe oamenii din viața dumneavoastră și folosiți-vă de efectul contagios al emoțiilor! Asta vă crește nivelul de fericire cu mult!
 13. Iubiți! Pe toți oamenii! Și asta vă va schimba percepția asupra fericirii!

Procesul acesta al fericirii se aseamănă cu cel al plantării unei flori: plantați intenția,  o udați și îi puneți îngrășământ la rădăcina – investiția, iar apoi vine odihna sau destinderea, știind că, pe măsură ce va trece timpul, veți vedea cum apar bobocii și florile. Nu trebuie să vă mai bateți capul, procesul este în desfășurare! Trebuie doar să activați starea de fericire în viața voastră și a altora!

Imaginea lumii în care trăim este determinată de culoarea lentilelor de la ochelarii pe care îi purtăm. Când sunteți fericiți, totul în jur va părea învăluit de fericire!

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.3

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere