CE AM ÎNVĂȚAT DE LA O DOAMNĂ DE 73 DE ANI

Acum ceva timp, am făcut o vizită Doamnei Estera, o vaduvă care se lupta cu singurătatea și bătrânețea.
Doamna Estera are 73 ani, locuiește singură și se întreține din pensia lunară. În ciuda acestor condiții, am fost impresionat de energia ei pozitivă si o inocență intactă ramasaă de undeva din copilăria ei nefericită. A crescut fără tată. Tatăl ei a murit în război când ea era doar un copil.
Nici în viața de adult nu a fost scutită de greutăti. Căsnicia cu un soț abuziv și dependent de alcool au obligat-o să devină în exterior o femeie luptătoare și o gospodină abilă, dar veșnic sensibilă în interior.

Iata două lecții de aur descoperite de la doamna Estera:

1. Curajul nu e doar pentru cei tineri și puternici
Am admirat curajul nebănuit al acestei doamne. La vârsta de 50 ani, după zeci de ani de muncă ca fochist, doamna Estera s-a hotărât că trebuie să își schimbe locul de muncă și să devină independentă financiar. Unul din motivele principale a fost faptul că nu mai dorea să lucreze sâmbăta, din motive de conștiință. Așa că a început să învețe croitorie cu o mașină de cusut în apartamentul ei modest.

2. Nu e niciodată prea tarziu pentru a reuși
Curajul e de admirat. Dar rezultatele sunt și mai impresionante. La scurt timp, afacerea ei a crescut și primea comenzi pentru sute de articole de lenjerie pe care le producea singură.

„Cu banii strânși din afacere, am reușit să cumpăr o casă și o masină pentru familia mea.” 

În timp ce povestea, de la entuziasm a căzut brusc la tristețe: „Nu i-am spus nimic soțului meu despre planurile mele până în ziua în care am reușit. Când casa a fost cumpărată, l-am dus acolo, am intrat în curte și i-am spus: ‘Dragul meu, aceasta casă e a noastră. Am cumpărat-o pentru noi.’ Am așteptat să mă ia în brațe, să fie mândru de mine și să mă aprecieze, să îmi spună că într-adevăr sunt o soție pe placul lui. Dar nu. A început să îmi vorbească urât și mi-a spus cuvinte foarte dure.”

Dincolo de neîmplinirile familiale, doamna Estera mi-a rămas în minte ca o femeie model. Un model de curaj și succes la o vârstă foarte înaintată. Bătrânii sunt o comoară al cărei cufăr pare invechit, dar viețile lor ascund comori neprețuite.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere