ASOCIȚIA RESPIRO la ONGFest

Duminica aceasta, 18 Iunie, echipa Respiro va fi prezentă în parcul Herăstrău la ONGFest pentru a-și prezenta activitatea alături de alte sute de organizații non guvernamentale înscrise la festival.

Începând cu ora 10:00 ne găsiți la punctul 121 cu zâmbete, voie bună și informații prețioase legate de proiectele noastre.

Vino să stăm de vorbă, să ne cunoaștem și să descoperi cum te poți implica alături de noi în proiectele gândite special pentru tineri și nevoile lor.

Ne găsești acolo până spre seara la ora 19:00.

Vino să ne descoperi și să-ți dai un refresh vieții!  :)

 

Comunicat de presă :

Peste 130 de organizații neguvernamentale din România, Elveția și Republica Moldova s-au înscris deja și sunt gata să se întâlnească cu publicul larg în cadrul celor 2 zile pline de activități, dezbateri, concerte și multe surprize. Bucureștiul este prima oprire a Civic Break-ului organizat de ONGFest, cu sprijinul Kaufland România. Pe 24 iunie, caravana ONG-urilor va ajunge la Iași, urmând ca pe 1 iulie să fie la Cluj-Napoca.

Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG și cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un city break, vizitatorii vor ieși din rutina zilnică și vor avea ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună pentru fiecare. Vor interacționa direct cu organizațiile participante, vor descoperi ce lucruri noi se întâmplă în țară și cum se pot implica.

Anul acesta evenimentul pune în evidență rolul Programului de Cooperare Elvețiano-Român, care de 15 ani sprijină comunitatea românească și facilitează crearea unor relații de cooperare între cele două țări. 64 de proiecte din domeniul social, 35 de proiecte vizând domeniul protecției mediului și 42 de proiecte de parteneriat elvetiano-român au fost finantate prin program în ultimii ani. Poveștile câtorva dintre aceste proiecte vor fi spuse cu precizie elvețiană la ONGFest, unde vă invităm să le cunoașteți în cortul dedicat, SRCP Lounge.

Atmosfera de vacanță civică se va fi completată de muzică, premii si amintiri, deoarece Kaufland România invită toți vizitatorii în aventura Civic Break. Odată ajunși în parcul Herăstrău, participanții se pot înscrie la treasure hunt-ul în care pot câstiga garantat unul dintre cele 1000 de premii oferite de Kaufland România. Ei vor primi o provocare prin care vor interacționa cu organizațiile expozante pentru a înainta în competiție.

Ca în fiecare an, ONGFest 2017 — Civic Break pune la dispoziția vizitatorilor și participanților un program divers și ofertant. Cu peste 130 de organizații neguvernamentale expozante (132 din România, 4 din Elveția și 2 din Republica Moldova), peste 30 de dezbateri, ateliere si seminarii si peste 90 de alte activități dedicate publicului, mai mică sau mai mare, călătoria în civism de anul acesta va fi una de neuitat. We Singing Colors va încheia prima zi de festival cu un concert programat la ora 20:00.

ONGFest 2017 este organizat de către Fundatia pentru Dezvoltarea Societății Civile, alături de partenerii săi locali: Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iași) și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Cluj-Napoca) și este cofinanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere