2019 - viața, ca un bumerang

Recunosc, nu sunt prea îndemânatică – sporturile cu mingea, sincronizarea mână-ochi nu sunt punctele mele forte, însă niciodată nu am dat greș când am aruncat un bumerang. S-a întors cu fidelitate la mine, chiar dacă direcția sau viteza nu au fost alese cu maxima grijă. 

Mi-e teamă uneori că exact așa e și în viață. Sau poate că e motiv de bucurie. Nu poți fenta sau trișa. Ceea ce faci, ceea ce transmiți, ceea ce semeni, aceea se va întoarce la tine. Și chiar se va multiplica. Viața funcționează ca un bumerang care își multiplică forța de impact. Dacă plantezi o sămânță, culegi un coș de fructe, dacă lași un virus netratat, el se va înmulți de ordinul milioanelor. Întrebarea nu e dacă se va întâmpla așa, incertitudinea nu e legată de ce vei primi, ci când se va întâmpla – acesta e singurul lucru necunoscut.

E final de an, e timp de bilanț. Ce ai cules anul acesta? Ai semănat potrivit așteptărilor pe care le ai pentru anul viitor? 

Dacă alegi să investești în cunoaștere, în relații, în prietenie, în fapte bune, în vorbe inspirate, te vei bucura pe moment de impactul alegerii tale, dar și în timp de răspunsul primit. Nu aștepta întotdeauna ca bumerangul să vină înapoi imediat… traseul poate fi ceva mai lung și uneori pare că așteptarea e în zadar, dar nu, nu este așa: ceea ce ai trimis în lume, se va întoarce la un moment dat la tine. 

Aruncă săgeți de bârfă și răutate și vei primi înapoi intrigă și suspiciune. Trimite în lume vorbe urâte, minciuni și zvonuri nefondate și într-o zi vei fi răsplătit cu o dezamăgire cruntă. Privește spre cel de lângă tine cu neîncredere și invidie și vei culege relații de fațadă, false și superficiale. Aruncă răutate și așteaptă-te să primești la fel. Poate nu imediat, poate nici mâine, dar vântul bate, uneori mai tare, alteori mai încet, dar bate sigur și îți va înapoia bumerangul lansat.

Chiar și în cazul în care ai făcut binele și ai cules răul din partea altora... de fapt, nu ai pierdut nimic, nu ai fost înfrânt. Orice definiție a fericirii include starea de bine indusă de o conștiință curată, de pace sufletească și deci bucuria că te simți bine cu tine însuți. Dacă tu ai făcut binele și răul încearcă să te lovească, rămâne în afara ta, fără să-ți modifice bunele tale intenții și deci, fără să influențeze decisiv fericirea ta. 

Ai vrea să ai parte în viață de prieteni adevărați, de cinste și de recunoașterea meritelor sau a valorii, ai vrea să nu fii luat peste picior, să nu guști durerea și să nu te încerce deznădejdea? Aruncă în lume și spre oameni, ceea ce vrei să primești! Iar dacă încă nu ai primit ceea ce ai oferit, întinde mână… răsplata e acum mai aproape de tine, cu cel puțin un an! La mulți ani, 2019!

 

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

8

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere