Ghid de supraviețuire pentru „Gaudeamus 2017”

Orice iubitor de carte care se respectă știe și așteaptă cu înfrigurare cea mai mare sărbătoare a cărții, Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția din 2017 urmând să se desfășoare în perioada 22-26 noiembrie, în binecunoscuta locație de la Romexpo (pavilionul central).

Invitatul special din 2017 va fi Uniunea Europeană, completând astfel tradiția anuală a oaspetelui străin și promițând în același timp o prezență consistentă la standul dedicat acestuia.

Pentru cei care s-au informat din timp, dar mai ales pentru cei care vor merge, poate, pentru prima dată la Gaudeamus aș vrea să vin cu câteva sugestii și idei pentru a vă putea bucura din plin de experiența târgului.

 

Informați-vă din timp!

Se poate profita din plin de toate mijloacele oferite de tehnologie. Atâta vreme cât editurile se folosesc de aceste mijloace de comunicare pentru a-și face reclamă, și cititorii pot porni în căutarea indiciilor referitoare la oferta de carte ce va fi prezentată la târg. Site-ul oficial al Gaudeamus (www.gaudeamus.ro) oferă până și locația standurilor editurilor, așa că poate fi un instrument foarte bun.

 

Așezați pe hârtie o posibilă listă de cumpărături!

Continuând sugestia de la punctul anterior, poate că ar fi utilă alcătuirea unei liste de cumpărături. Pentru cei care doresc să achiziționeze mai multe volume, lista va fi utilă și pentru o estimare a costurilor, ținând cont, desigur, de eventualele reduceri de preț. De asemenea, lista poate asigura o navigare mai rapidă prin hățișul invitaților.

 

Căutați standurile editurilor mai mici!

Cu siguranță că toată lumea se va buluci la standurile unor edituri mari, precum Humanitas, Polirom sau Nemira, dar la acest târg vor participa peste 402 edituri, așa că este un loc bun pentru explorare. Nu știm niciodată ce carte am putea descoperi la standurile mai mici sau ce domeniu nou ne-ar putea fi revelat.

 

Orientați-vă după cele mai interesante evenimente!

Având în vedere nivelul de trai, prețurile în creștere și banii care, adeseori, sunt prea puțini, se prea poate ca unii oameni să evite târgul de carte și investiția în cărți. Totuși ceea ce oferă savoare târgului este prezența a nenumărați oameni de litere, oameni de spirit și personalități de la care se poate „fura” măcar un gând, o idee sau un autograf. Atmosfera în sine este impresionantă și merită testată pe propria piele.

 

Profitați de tot ce nu are formă de carte!

La târg vor fi și multe standuri care nu vor vinde carte. Puteți da o raită pe la colecționarii care aduc înaintea vizitatorilor o mulțime de lucruri, de la vederi și bani vechi la tot felul de antichități. Sau ați putea merge la standurile unde sunt prezentate cele mai noi invenții din domeniul roboticii. De ce nu, chiar să gustați un ceai cald cu arome exotice, undeva de unde puteți avea sub priviri întreaga expoziție cu vânzare de carte.

 

Evitați aglomerația!

Zilele libere din weekend vor face ca aleile corpului central să fie arhipline. Este adevărat că poate fi o senzație plăcută să te simți parte a unei comunități atât de mari de cititori, dar, în același timp, este și obositor să te ferești la fiecare pas și să nu poți răsfoi în tihnă, cu atenție, titlurile căutate. Cea mai indicată ar fi o vizită la târg în afara orelor de vârf pentru a te putea bucura de minunata ofertă a unui târg cu un asemenea prestigiu.

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii