Viața lui Isus. Roman grafic

Viața lui Isus Hristos, așa cum este prezentată în cele 4 evanghelii canonice (Matei, Marcu, Luca și Ioan), a fost sursa de inspirație pentru un foarte frumos roman grafic intitulat chiar așa, Viața lui Isus.

Volumul, publicat de Editura Viață și Sănătate, în condiții grafice foarte bune (made in China), prezintă în 136 de pagini de bandă desenată cele mai importante momente din viața Nazarineanului care a schimbat pentru totdeauna istoria lumii.

Autorii (textierul și ilustratorul) au optat nu pentru o prezentare cronologică (deși au respectat totuși cronologia în linii mari) a evenimentelor majore din viața lui Isus, ci pentru gruparea pe categorii a acestora. Astfel, romanul grafic are 8 secțiuni majore: „Nașterea și botezul”; „Slujirea lui Isus”; „Minunile”; „Învățăturile”; „Relațiile și iertarea”; „Ucenicia în acțiune”; „Prețul dragostei adevărate” și „Moartea și învierea”.

Cititorii vor observa încă de la primele pagini că textul romanului grafic este fidel textului biblic, multe dintre replicile personajelor fiind preluate exact ca în textul sacru.

Ilustrațiile au fost realizate de José Pérez Montero, artist grafic cu o bogată experiență în domeniul ilustrației inspirate din textele biblice. Acesta a acordat o atenție sporită detaliilor, de la locuri și arhitectură până la vestimentația specifică locului și timpului.

Romanul grafic Viața lui Isus poate fi o cale bună pentru familiarizarea publicului tânăr cu cea mai frumoasă și impresionantă biografie ever.

Pentru o majoritate din populația României se apropie sărbătorile pascale, când oamenii se vor gândi mai mult la moartea ispășitoare, pe cruce, a Fiului lui Dumnezeu. Ce prilej mai potrivit să cumpărăm pentru bibliotecile noastre Viața lui Isus? Sau chiar pentru a oferi în dar acest roman grafic la fel de special pe cât este Eroul său principal.

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii