6 OBICEIURI PE CARE CREȘTINII AR TREBUI SĂ LE ABANDONEZE

Creștinii sunt renumiți pentru fapte de bunătate precum ajutorul oferit săracilor, lupta pentru dreptate, hrănirea oamenilor în nevoie, ajutorarea celor bolnavi, încurajarea celor în necaz și multe alte dovezi de iubire.

Dar creștinii au de asemenea și o reputație proastă din cauza a numeroase obiceiuri proaste. Iată 6 dintre ele:

1.Suntem critici

Unul dintre păcatele pe care Isus i-a avertizat pe urmașii Lui să nu-l facă este acela de a nu fi critici. Cu toate acestea, mulți creștini au impresia greșită că dacă nu critică înseamnă că tolerează sau chiar acceptă păcatul. Dar critica venită din partea creștinilor nu determină dacă o anumită faptă, un anumit principiu sau un anumit stil de viață este corect sau greșit în ochii lui Dumnezeu.

2.Prezicem viitorul

Mesajul evangheliei cu privire la dragostea lui Dumnezeu este de multe ori eclipsat de creștini nechibzuiți care fac preziceri și „profeții” în legătură cu situațiile politice, alinierea planetelor, fenomenele naturale, evenimentele curente, dezastrele naturale, Anticristul, sfârșitul timpului sau apocalipsa.

Când acest lucru se întâmplă, bineînțeles că vina se aruncă pe o anumită persoană responsabilă pentru mânia lui Dumnezeu, creștinii practicând astfel o formă păcătoasă a prezicerii, a inducerii fricii și a minciunii.

3.Supracomplicăm iubirea lui Isus

Din nefericire, în timpul vieții și călătoriei creștine, oamenii ajung la un punct în care încep să se plictisească, să se simtă neîmpliniți și nesatisfăcuți de neatractiva sarcină de a-i iubi pe semenii lor. Într-adevăr, este greu să îl urmezi pe Isus. Presupune sacrificiu, umilire, ajutorare, răbdare, iertare și multă iubire. Poate fi tentant - și mult mai simplu - să ne concentrăm atenția doar pe anumite părți din Bible care nu necesită atât de multă răbdare, care ar atrage mai multă atenție asupra noastră și care ne-ar entuziasma mult mai mult.

Unii dintre noi creează o platformă „creștină” care devine pasiunea noastră. O agendă politică, un caz social, o învățătură sau un anumit principiu teologic poate deveni scopul principal al credinței noastre, umbrind porunca lui Isus de a-i iubi pe ceilalți așa cum ne iubi pe noi.

Ca urmare, observăm oameni care luptă până la moarte pentru lucruri precum calvinismul, botezul bebelușilor și numeroase alte cauze și doctrine. În sinea lor, aceste lucruri nu sunt rele - fiecare își are propriile convingeri cu privire la aspectele teologice - dar atunci când alte lucruri sunt prioritizate în defavoarea iubirii pentru Hristos, acest lucru duce la idolatrizare.

4.Postăm lucruri nefolositoare pe platformele sociale

Link-urile ademenitoare, meme-urile cu conținut politic ofensiv, criticile aduse altora, polemicile teologice înverșunate și fragmentele biblice scoase din context fac mai mult rău decât bine. Postarea de conținut disprețuitor, superficial și ofensiv pe paginile noastre de Facebook sau pe conturile noastre de Twitter nu îi va aduce slavă lui Dumnezeu.

Înainte de a posta orice, să ne oprim și să ne întrebăm: „Este acest lucru adevărat, de ajutor, motivator, necesar și amabil?” Această regulă ne va opri de la a mai posta conținut nesăbuit în mediul online și ne va ajuta să reflectăm dacă comentariile noastre sunt sau nu motivate de iubirea pentru Hristos.

5.Suntem ipocriți

Este ușor să vorbim despre Dumnezeu, să ne contrazicem pe subiecte teologice și să postăm despre tot felul de probleme de credință pe diferite platforme de comunicare. Dar pentru a-L urma pe Dumnezeu cu adevărat este necesar să și punem în practică toate învățăturile. Așa cum spune zicala, trebuie să și facem ceea ce spunem. Din nefericire, mult prea mulți creștini vorbesc despre iubirea lui Hristos fără a fi de fapt iubitori. Iar între timp, restul lumii mărturisește evidenta contradicție și încetează să ne mai asculte.

6.Suntem închiși la minte

Problemele enumerate mai sus sunt deseori cauzate de caracteristica minții închise. Acest lucru presupune negarea, neacceptarea sau chiar necomunicarea cu infinitul număr de diverși factori care există dincolo de propriile experiențe limitate.

Atunci când factorii culturali, etnici, rasiali, socio-economici, emoționali, intelectuali, cei specifici experienției, vârstei și sexului sunt ignorați, respinși sau pur și simplu nedescoperiți, creștinii se sustrag în mod stupid de la o vastă sursă de înțelepciune și cunoaștere. Astfel, unii credincioși continuă să respingă știința, educația sau orice altă formă de informație „din afară” - care nu a fost generată în interiorul creștinătății.

*****

În cele din urmă, creștinătatea îl are în centru pe Isus, și nu platformele politice, opozițiile doctrinale, comentariile religioase din mediul online sau profețiile prevestitoare. Când toate aceste lucruri nu vor mai conta, vom putea avea o viață asemănătoare cu cea a lui Isus - iubindu-ne semenii cât putem de mult.

 

Sursă: http://www.relevantmagazine.com/god/6-bad-habits-christians-should-drop

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere