5 aplicații de lifestyle care te vor ajuta să ai obiceiuri mai bune

Cu toții avem obiceiuri zilnice pe care nu le conștientizăm și poate sunt mai puțin bune decât am dori. Probabil, avem ca țintă un stil de viață sănătos, să alergăm măcar din când în când sau să fim atenți la ce mâncăm, însă este destul de greu să ieșim din zona de confort. Întotdeauna automotivarea funcționează cel mai bine, însă sunt și situații în care un stil de viață sănătos este stimulat sau încurajat de exemplu de… aplicații mobile. Da, probabil bunicii noștri nu s-ar fi gândit că tehnologia va ajunge atât de avansată încât va fi folosită pentru a număra caloriile mâncate, kilometri alergați și că te vor ajuta chiar să dormi mai bine. Dacă și tu te gândești de ceva timp să faci câteva schimbări în stilul de viață și totodată ești un mobile junkie, îți prezint 5 aplicații must-have care te vor ajuta să ai obiceiuri mai bune.

Habit-Bull

 Toată treaba legată de sănătate este extrem de personală. Bineînțeles că există sfaturi generale precum ,,dormi 8 ore pe zi”, ,,bea doi litri de apă pe zi” care ar ajuta pe oricine să fie mai sănătos, însă și altele mai specifice pe care ți le poți stabili singur, precum: nu mai mânca sticksuri în pauza de masă, urcă scările în loc să iei liftul sau renunță weekend-ul acesta la băuturile acidulate. Ei bine, Habit-Bull este aplicația care te va ajuta să “bifezi” toate acele obiceiuri sănătoase pe care încerci să le adopți în viața ta. Totul funcționează ca un joc cu câteva stimulente digitale și o mulțime de super statistici care să te motiveze.

Descarcă pentru iOS: https://itunes.apple.com/us/app/habitbull-habit-tracker-motivation/id1041482672?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oristats.habitbull&hl=en

Sleep Better by Runtastic

Există o mulțime de aplicații pentru somn care practic fac același lucru – încearcă să îți urmărească somnul cu ajutorul accelorometrelor și/sau microfoanelor, iar prin utilizarea științei (și pseudoștiinței) monitorizează și influențează modul în care te odihnești. Aplicația Sleep Better făcută de Runtastic se remarcă prin faptul că te încurajează să înregistrezi factorii externi care te împing să dormi sau să nu dormi, astfel încât să construiești o imagine completă a obiceiurilor de somn pe care le ai   de-a lungul timpului.

Descarcă pentru iOS: https://itunes.apple.com/us/app/sleep-better-smart-alarm-clock/id922541792?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.runtastic.android.sleepbetter.lite&hl=en

Fooducate

Probabil, nu întotdeauna te gândești la cât de nocive ar putea fi anumite ingrediente pentru organismul tău. Nu ai răbdarea necesară pentru a citi toate etichetele lungi, însă ai putea folosi Fooducate, aplicația care te va ajuta să afli cantitatea și calitatea nutrienților. Cel mai frumos este faptul că, aceasta îți oferă alternative sănătoase la unele produse alimentare care nu sunt atât de benefice pentru sănătate.

Descarcă pentru iOS: https://itunes.apple.com/us/app/fooducate-lose-weight-eat-healthy-get-motivated/id398436747?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fooducate.nutritionapp&hl=ro

Moves

O aplicație care funcționează foarte simplu și pe care o iubesc! Moves funcționează ca un momento care îți adună toți pașii pe care îi faci într-o zi. Acest pedometru îți va urmări întreaga zi, minut cu minut și îți va oferi la finalul zilei un rezumat al tuturor mișcărilor, pașilor, scărilor și chiar pedalelor. De asemenea, aplicația calculează toate caloriile pe care le arzi într-o zi și le prezintă într-o cronologie ușor de citit pentru a menține totul cât mai simplu. Poate așa vei fi motivat să mergi mai mult pe jos, să urci cât mai multe scări și să îți scoți bicicleta din garaj!

Descarcă pentru iOS: https://itunes.apple.com/us/app/moves/id509204969?mt=8

LoseIt

Practic, această aplicația face toată treaba în locul tău. Ei bine, poate nu chiar toată munca. LoseIt creează un plan personalizat pentru a te ajuta să pierzi în greutate atunci când timpul tău este foarte încărcat. Gândește-te la această aplicație ca la un nutriționist și antrenor personal. Notează-ți câte kg vrei să slăbești și obiectivele generale de sănătate și voilà! Pe lângă faptul că toate caloriile îți sunt urmărite, ai la dispoziție un scanner pentru coduri de bare care îți va oferi detalii legate de ceea ce consumi – te va ajuta să te concentrezi mai mult pe valoarea nutrițională mai degrabă, decât pe calorii.

Descarcă pentru iOS: https://itunes.apple.com/us/app/lose-it-calorie-counter-and-weight-loss-tracker/id297368629?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fitnow.loseit&hl=ro

 

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.7

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere