În liniștea Bookfest-ului

Printre momentele culturale așteptate ale anului se regăsește cu siguranță și Târgul de Carte „Bookfest”. Deși poate fi considerat un fel de frate mai mic al Târgului de Carte „Gaudeamus”, marea sărbătoare a cărții din fiecare toamnă, Bookfest-ul le oferă o mulțime de bucurii celor care trec pragul complexului expozițional de la Romexpo (București). Ediția de anul aceasta, a XII-a ca număr și având ca invitat special Suedia, are multe surprize, lansări de carte și reduceri de preț.

Miercuri, 24 mai, a fost ziua deschiderii oficiale a târgului, iar atmosfera a fost calmă, relaxa(n)tă, lentă, reflectând oarecum căldura instalată afară. În ciuda caniculei, fiecare editură a scos deja la vedere tot ceea ce avea mai bun, cu oferte pentru toate gusturile și, desigur, pentru toate buzunarele.

Dintre editurile importante menționez că mai fiecare a venit cu cele mai noi cărți din ofertă, care mai de care mai frumos îmbrăcate în coperte multicolore și având conținuturi cel puțin la fel de atractive. Este adevărat că editurile mari vor fi întotdeauna cele mai căutate; standurile unor edituri precum Humanitas, Polirom, Nemira sau Litera au fost încă de astăzi frecventate de mulți vizitatori.

Dar și editurile mai mici pot oferi surprize având în vedere că oferă reduceri de preț care nu sunt de ignorat. Recomand o vizită la standul Editurii All, unde am remarcat reduceri de până la 50% la cărți de valoare. O ofertă similară se repetă, de exemplu, la standul celor de la Paralela 45 și la cel al celor de Univers Enciclopedic.

De asemenea, merită o vizită și standul de literatură engleză, unde pot fi găsite titluri din literatura universală clasică, la prețuri accesibile pentru orice buzunar, de la 15 până la 7 lei chiar. O apariție exotică în același sector este și standul de limbă arabă, care aduce în prim-plan cărți scrise de autori de origine arabă, reflectând multe alte aspecte interesante ale culturii orientale.

Evenimentele și lansările de carte nu sunt încă la foc continuu, dar au debutat deja și vor continua până în weekend, atunci când vor fi prezenți cei mai importanți autori, așteptați cu nerăbdare de către cititori.

Sunt convins că, după o rapidă consultare a programului general al Târgului de Carte „Bookfest”, veți găsi cel puțin un eveniment care să vă încurajeze să faceți o vizită la târg.

 

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii