Imagine articol
Experimentează · 2 mai 2019, 20:41:25

Fă-o astăzi!

Evitarea este un mijloc frecvent de a trata problemele: cu toții am reacționat așa înainte și o vom face din nou pe viitor. Evitarea înseamnă să nu te confrunți cu ceva ce te deranjează sau să negi realitatea unei situații.

Problema cu o astfel de abordare a schimbărilor din viață este că funcționează destul de bine pe termen scurt, dar doar pe termen scurt. Când avem probleme nerezolvate, trăim o neliniște emoțională, care poate fi în mod semnificativ stresantă, deci dacă ceva nu este bine sau în cazul în care ceva te deranjează, fă ceva în legătură cu asta.

Deseori, ceea ce ne reține de la rezolvarea unei probleme este o frică de necunoscut. Evitarea vizitei la un doctor nu lasă doar afecțiunile noastre netratate, ci permite și grijilor noastre să se mărească. Identifică sarcinile pe care le-ai amânat și încearcă să înțelegi de ce ai amânat ceva important.

Acțiunea nu poate schimba întotdeauna împrejurările, dar negarea este fără îndoială un mecanism inutil și ineficient de a face față unei situații; acționând pozitiv crești șansele unui rezultat pozitiv (uneori în ciuda situației). Trierea problemelor tale este de fapt foarte benefică și poate contribui la sentimente de satisfacție, mulțumire și fericire.

Deci, nu amâna! Dacă ceva trebuie făcut, fă-o. Cu cât amâni mai mult, cu atât vei simți mai frustrat și mai nemulțumit. Dar, de îndată ce te implici și faci ceea ce trebuie să faci, vei trăi cu siguranță emoții pozitive, cum ar fi fericirea, mândria și satisfacția.

 

Sursa:

Timothy J. Sharp. 100 de căi spre fericire. Editura Trei, 2011, pg. 30.

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare