Experimentează · joi, 2 mai

Respiro Help

Fă-o astăzi!

Evitarea este un mijloc frecvent de a trata problemele: cu toții am reacționat așa înainte și o vom face din nou pe viitor. Evitarea înseamnă să nu te confrunți cu ceva ce te deranjează sau să negi realitatea unei situații.

Problema cu o astfel de abordare a schimbărilor din viață este că funcționează destul de bine pe termen scurt, dar doar pe termen scurt. Când avem probleme nerezolvate, trăim o neliniște emoțională, care poate fi în mod semnificativ stresantă, deci dacă ceva nu este bine sau în cazul în care ceva te deranjează, fă ceva în legătură cu asta.

Deseori, ceea ce ne reține de la rezolvarea unei probleme este o frică de necunoscut. Evitarea vizitei la un doctor nu lasă doar afecțiunile noastre netratate, ci permite și grijilor noastre să se mărească. Identifică sarcinile pe care le-ai amânat și încearcă să înțelegi de ce ai amânat ceva important.

Acțiunea nu poate schimba întotdeauna împrejurările, dar negarea este fără îndoială un mecanism inutil și ineficient de a face față unei situații; acționând pozitiv crești șansele unui rezultat pozitiv (uneori în ciuda situației). Trierea problemelor tale este de fapt foarte benefică și poate contribui la sentimente de satisfacție, mulțumire și fericire.

Deci, nu amâna! Dacă ceva trebuie făcut, fă-o. Cu cât amâni mai mult, cu atât vei simți mai frustrat și mai nemulțumit. Dar, de îndată ce te implici și faci ceea ce trebuie să faci, vei trăi cu siguranță emoții pozitive, cum ar fi fericirea, mândria și satisfacția.

Sursa:

Timothy J. Sharp. 100 de căi spre fericire. Editura Trei, 2011, pg. 30.

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

Legătura dintre depresie și sistemul imunitar
Depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări mentale - aproximativ 10% până la 20% din populație suferă un episod depresiv în viața lor.
Viața de cuplu după infidelitate
Cuplurile se pot confrunta, de-a lungul timpului, cu numeroase provocări. Modul în care sunt gestionate aceste provocări de către cei doi parteneri va stabili soarta relației.
Coronavirus și pandemia fricii. Ce se poate face
Pe măsură ce cazurile de COVID-19 proliferează, există o pandemie a fricii care se desfășoară alături de pandemia de coronavirus.
Șase strategii psihologice pentru a trece peste o despărțire
Astăzi, cei mai mulți oameni care se așteaptă la o despărțire se pot considera norocoși dacă află noutăţile faţă în faţă
Gânduri tăcute: Centrul furtunii
Dacă nu am interpreta mai întâi ce se întâmplă, reacțiile noastre ar fi haotice.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!