Experimentează · marți, 13 dec.

Respiro Help

Dăruieşte! Pentru tine şi pentru ceilalţi

   

Zilnic, fiecare persoană caută metode de a se mulţumi pe sine şi de a face lucruri care să le aducă satisfacţie personală cum ar fi: îndeplinirea unor obiective pentru ziua respectivă, petrecerea unui timp cu familia, întalnirea cu un prieten, achiziţionarea unui lucru mult dorit, dăruirea unui lucru unei persoane dragi, etc. Sunt doar câteva exemple de acţiuni pe care le oamenii le fac în seperanța că se vor simţi mulţumiţi la sfârşitul zilei.

Fiecare dintre noi ne dorim să avem oameni de calitate în jur, să reuşim să ne atingem cele mai înalte obiective, altfel spus, să ne bucurăm de lucrurile bune pe care le primim fie în urma muncii noastre, fie ca dar de la ceilalţi. Încă din copilărie oamenilor le place să primească daruri. Copiii cei mai mici obișnuiesc să se bucure atunci când primesc ceva de la ceilalţi, dar vor experimenta și mai multă bucurie mai târziu, atunci când vor învăta ei înșiși să dăruiască! Darul este un obiect primit de la cineva sau oferit făra plată cuiva, în semn de prietenie sau ca ajutor.

Dacă am include dăruirea în obiceiurile noastre zilnice, bucuria ne-ar putea fi sporită, de câteva beneficii ale dăruirii, precum următoarele:

  1. Mulțumirea de sine. Te vei simţi mulţumit cu propria persoană dar şi pentru faptul că ai putut contribui cu ceva în scopul de a-i face ziua mai frumoasă celui de lângă tine.
  2. Conştientizarea valorii unui lucru. Se întâmplă să dăruieşti ceva unei persoane în nevoie. Chiar dacă nu faci lucrul acesta cu mândrie, conştientizezi valoarea acelui lucru pe care îl ai şi care uneori îl poate ajuta atat de mult pe cel de lângă tine, care se experimentează lipsa.
  3. Consolidarea relaţiilor. Cele mai multe daruri se dau între apropiaţi sau familie. Aceste gesturi consolidează şi înfrumuseţează relaţiile respective.
  4. Recunoştinţa. Oamenii tind să fie nemulţumiţi cu ceea ce au şi să dorească întotdeauna mai mult, dar atunci când daruieşti unei persoane în nevoie şi conştientizezi faptul că o poţi ajuta, poate să te conducă la a deveni mai recunoscător pentru ceea ce ai.

Pentru a aduce mulţumire şi recunoştinaţă, darurile nu trebuie să fie neapărat materiale sau costisitoare. Poţi ajuta o persoană şi printr-un gest venit la momentul potrivit sau printr-o vorbă bună spusă unei persoane descurajate.

Dacă faci din daruire un obicei, te vei bucura de beneficiile acesteia şi vei realiza că esti mult mai fericit atunci când dai decât atunci când primeşti!

Un articol scris de: Amalia Ghioaldă

https://www.youtube.com/watch?v=i6GMKHFt3Xw

Articole Similare

Cinci sfaturi scurte despre cum să-ți exprimi opinia
Ca să-ți exprimi opinia fără să întâmpini riscul unor consecințe imprevizibile, e bine să ții cont de câteva sfaturi.
Cinci mituri despre relații și iubire
De foarte multe ori și mai ales într-o căsnicie sau într-o relație de cuplu, nu este plauzibil să crezi că nu vor exista conflicte.
Scrisoare post-despărțire sau despre cum să treci peste o despărțire neașteptată
Ne despărțim de oameni și de locuri dragi. Putem spune că viața, printre altele, se alcătuiește dintr-un lung șir de plecări. Pană când... ajungem să plecăm de tot. Au ceva în comun toate aceste despărțiri?
Cum știi că ai o relație sănătoasă?
Relațiile sunt o parte importantă a unei vieți sănătoase. Studiile au arătat în nenumărate rânduri că legăturile sociale sunt indispensabile sănătății fizice și mintale.
Modalități de a face față pandemiei în izolare
Pandemia de coronavirus și regulile de izolare au adus cu ele un sentiment de încordare, indiferent de unde locuim și cu cine.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!