4 cărți care te vor ajuta să fii mai motivat

Cu toții avem momente în care am dori să mutăm munții din loc și când ne-ar prinde bine un strop de motivație. Dacă ești într-un astfel de moment sau, pur și simplu, vrei să îndeplinești lucruri mărețe în viitorul apropiat, trebuie să citești articolul acesta. Am selectat pentru tine cărți care te vor ajuta să fii mai motivat și să devii cea mai bună versiune a ta.

 

Hopul (de Seth Godin)

Seth Godin este un guru în domeniul marketingului, însă cărțile sale nu sunt destinate doar oamenilor care lucrează în domeniu. E drept, unele sunt potrivite mai degrabă oamenilor din marketing, însă altele, precum Hopul, sunt potrivite mai multor tipuri de cititori. Eu îți recomand Hopul pentru că te va ajuta să înțelegi care sunt situațiile în care ar trebui să-ți dai mai mult silința, dar și care sunt cele în care ar trebui să accepți că este cazul să renunți. Hopul presupune o lectură de câteva ore, la finalul căreia – îți promit – vei ști unde merită să-ți investești energia în 2019.

 

Obstacolul este calea (de Ryan Holiday)

Dacă ai început 2019 într-un impas personal și/sau profesional, ar trebui să citești cartea lui Ryan Holiday – o lectură scurtă, dar plină de profunzime, care îți arată că, uneori, lucrurile rele care ți se întâmplă ascund în ele însele și avantaje. De altfel, autorul pune mare accent asupra percepției noastre cu privire la lucrurile care ni se întâmplă și ne dovedește, cu exemple, că, învățând să privim din altă perspectivă, vom găsi cheia rezolvării la care nici nu speram.

 

Curaj cât trebuie (de Cheryl Streyed)

Curaj cât trebuie este o carte de citate, cel puțin la prima vedere. La o a doua privire, mai atentă, vei descoperi că este un adevărat jurnal cu țel motivator, care, la fel ca Hopul lui Seth Godin, te va ajuta să înțelegi de ce lucrurile nu funcționează uneori așa cum ți-ai dori. Din punctul meu de vedere, Curaj cât trebuie este prietenul de nădejde care are întotdeauna o vorbă bună pe care să ți-o spună atunci când ești în impas. Este o carte de păstrat prin preajmă pentru momentele în care simți că cedezi.

 

Designing your life (de Leo Burnett și Dave Evans)

Dacă ar fi să recomand o singură carte pe care să o citești anul acesta, atunci ți-aș recomanda Designing your life. Cartea lui Leo Burnett și Dave Evans este un adevărat manual despre cum să-ți construiești viața pe care o dorești. Atenție, nu să găsești, ci să construiești! Pornind de la principii de design și suplimentând cu povești personale, autorii îți oferă o rețetă care îți va fi de folos în adoptarea deciziilor importante, pornind de la ceea ce îți dorești cu adevărat. De altfel, există chiar și seminarii de life designing, care încep să aibă din ce în ce mai mult succes.

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii