Scriitoarea Ursula K. Le Guin a încetat din viață

Scriitoarea americană Ursula K. Le Guin a încetat din viață la vârsta de 88 de ani, la domiciliul său din Portland, Oregon (SUA). În ultimele luni, starea sa de sănătate se deteriorase vizibil.

Ursula K. Le Guin a fost o foarte cunoscută și apreciată autoare de romane science-fiction și fantasy, acestea fiind traduse în peste 40 de limbi (unele dintre ele și în limba română) și vândute în milioane de exemplare. Pe lângă cele mai mult de 20 de romane publicate, scriitoarea a publicat și volume de poezie, peste 100 de povestiri adunate în mai multe volume, colecții de eseuri și câteva cărți pentru copii.

Editura Nemira a tradus și publicat în limba română volumul Mâna stângă a întunericului, unul dintre cele mai cunoscute sau chiar cel mai renumit roman al Ursulei K. Le Guin, pe lângă acesta publicând și Orașul iluziilor.

De-a lungul carierei sale de scriitoare, Ursula K. Le Guin a obținut unele dintre cele mai prestigioase premii din domeniul literaturii science-fiction: Premiul Hugo, Premiul Nebula și Premiul Locus, ca să menționăm doar câteva dintre ele.

Decesul autoarei a survenit în data de 22 ianuarie a.c.

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii