Eliberează-te · marți, 25 iun.

Respiro Help

Trei strategii pentru începerea unui dialog constructiv

Compasiunea deschide drumul pentru rezolvarea conflictului, dar odată ce începe dialogul cu compasiune, sunt necesare alte abilități pentru a te asigura că o conversație va rămâne pe drumul cel bun. Pentru a te ajuta să realizezi aceasta, îți sugerăm câteva strategii consolidate de sute de studii în domeniile psihologiei, managementului afacerilor, medierii divorțurilor și strategiilor de rezolvare a păcii politice. Totul începe cu o regulă cardinală: când vine vorba de dialog, furia nu funcționează niciodată. 

Alegerea momentului potrivit

Stabiliți din timp când anume veți discuta cu cealaltă persoană și stabiliți cât sunteți dispus să stați de vorbă fiecare dintre voi. Asigurați-vă că acordați timp „liber” suplimentar pentru a reflecta asupra conversației pe care o veți avea. Dar înainte de a stabili discuția efectivă, puneți-vă următoarea întrebare: „Partenerul meu mă poate asculta și poate răspunde în acest moment?” Dacă nu, așteptați un moment mai bun. Nu-i nimic dacă veți pierde câteva zile, dacă nu chiar săptămâni, așteptând momentul potrivit în care partenerul vostru vă poate asculta cu adevărat fără să vă judece. Evitați discutarea chestiunilor dificile atunci când vă treziți, la masă, înainte să plecați la lucru și, cu certitudine, înainte să mergeți la culcare. 

Găsiți cea mai bună locație

Cădeți de acord să vă întâlniți într-un loc unde nu veți fi deranjați de telefoane mobile sau copii. Evitați confruntările în dormitor; rezervați acea cameră numai pentru starea de pace și odihnă. Gândiți-vă să purtați discuția în cel mai liniștit și mai frumos loc pe care îl puteți găsi, poate într-o grădină sau în parcul vostru preferat. Dacă mergeți în timp ce discutați, adesea ameliorați anumite chestiuni deosebit de sensibile. Dacă socotiți că partenerul s-ar putea înfuria gândiți-vă să vă întâlniți într-un restaurant sau într-un alt loc public. 

Începeți dialogul cu blândețe

Începeți orice confruntare cu respect, oferind un compliment, un mic dar, sau o îmbrățișare tandră. Faptul acesta este esențial pentru că lasă partenerul să înțeleagă că abordați o dispută cu dorința de a proteja iubirea pe care o împărtășiți. Puteți chiar să vă țineți de mână – astfel, pentru mulți oameni este greu să rămână în defensivă.

Sursa: Newberg, A. (2018). Cum ne schimbă Dumnezeu creierul: descoperirile inovatoare ale unui prestigios neurolog (Ediția a 2-a). București: Curtea Veche Publishing, pp. 272-275.

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

Ce este o criză existențială?
Anxietatea existențială tinde să apară în momentul unor tranziții majore, fiind în strânsă legătură cu pierderea siguranței și sentimentului de securitate.
Cei patru călăreți ai Apocalipsei: predictorii despărțirii
Pașii spre o relație de lungă durată presupun identificarea stilurilor de comunicare distructivă atunci când sunt utilizate și înlocuirea acestora cu unele adaptative, sănătoase.
Cum să ai încredere în tine
Ce se întâmplă când nu avem încredere în noi înșine?
Cum să mergi mai departe?
Mulți dintre noi am trecut prin experiențe dureroase în relațiile romantice. Ne-a fost dificil să trecem peste unele dintre ele sau să uităm o anumită persoană. Probabil că mulți dintre noi ne-am aflat în situația de a rămâne blocați undeva în trecut, făr
Nu mai țipa la copiii tăi – metode alternative de disciplină!
Cum poți atrage atenția copiilor și cum îi poți face să te asculte?
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!