Descoperă · duminică, 21 iul.

Respiro Help

Sunt femeile mai vorbărețe decât bărbații?

În ceea ce privește diferențele de comunicare, stereotipul cel mai comun este probabil că femeile sunt mai vorbărețe decât bărbații. Această idee este realitate sau ficțiune?

O serie de studii atent efectuate ne arată că este falsă. Adevărul este că femeile și bărbații rostesc cam același număr de cuvinte pe zi: aproximativ 16.000, în medie. Studiul care a făcut această descoperire a fost realizat între anii 1998 și 2005, fiind implicați aproximativ 400 de studenți de la universități din Statele Unite și Mexic. Fiecare participant purta un dispozitiv numit recorder activat electronic. Acesta permite înregistrarea digitală a vocii, identificând – fără a interfera – interacțiunile unei persoane cu ceilalți, în lumea reală, înregistrând fragmente audio de câte 30 de secunde o dată la fiecare 12,5 minute, când persoana respectivă este trează. Cercetătorii au transcris apoi fiecare înregistrare și au numărat cuvintele rostite, analizându-le din perspectiva procentului de perioadă de veghe înregistrat de dispozitiv.

Când cercetătorii au comparat rezultatele din perspectiva sexului, au descoperit că femeile și bărbații rostesc, în medie, 16.215, respectiv 15.669 de cuvinte pe zi. Aceste totaluri nu erau semnificativ diferite, fapt care arată că stereotipul conform căruia femeile sunt mai vorbărețe decât bărbații este mai degrabă fals decât adevărat. 

 

Sursa: Kory Floyd (2013). Comunicarea interpersonală, Iași: Polirom, pag. 83.

Articole Similare

În mintea unei persoane cu depresie
Te-ai gândit vreodată că perspectiva ta asupra timpului, asupra trecutului, prezentului și viitorului poate influența felul în care îți trăiești viața și în care te simți?
Copiii și lumea digitală
Copiii petrec timp mai mult ca niciodată privind către ecrane, fie că este vorba de smartphone, tabletă, televizor, computer sau alt dispozitiv.
Bulimia: ce este, de ce apare și cum o putem combate
Această tulburare poate afecta funcționarea zilnică normală a persoanei.
Împăcarea intimităţii emoţionale cu cea sexuală în relaţiile de lungă durată şi căsnicii
Studiile au arătat că oamenii sunt mult mai atraşi de partenerul lor atunci când acesta întreprinde o activitate care îl pasionează.
Recomandări cu privire la insomnie
Insomnia este un simptom sau o tulburare distinctă care se manifestă prin dificultăți în a adormi, somn de slabă calitate sau insuficient.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!