Descoperă · duminică, 21 iul.

Respiro Help

Sunt femeile mai vorbărețe decât bărbații?

În ceea ce privește diferențele de comunicare, stereotipul cel mai comun este probabil că femeile sunt mai vorbărețe decât bărbații. Această idee este realitate sau ficțiune?

O serie de studii atent efectuate ne arată că este falsă. Adevărul este că femeile și bărbații rostesc cam același număr de cuvinte pe zi: aproximativ 16.000, în medie. Studiul care a făcut această descoperire a fost realizat între anii 1998 și 2005, fiind implicați aproximativ 400 de studenți de la universități din Statele Unite și Mexic. Fiecare participant purta un dispozitiv numit recorder activat electronic. Acesta permite înregistrarea digitală a vocii, identificând – fără a interfera – interacțiunile unei persoane cu ceilalți, în lumea reală, înregistrând fragmente audio de câte 30 de secunde o dată la fiecare 12,5 minute, când persoana respectivă este trează. Cercetătorii au transcris apoi fiecare înregistrare și au numărat cuvintele rostite, analizându-le din perspectiva procentului de perioadă de veghe înregistrat de dispozitiv.

Când cercetătorii au comparat rezultatele din perspectiva sexului, au descoperit că femeile și bărbații rostesc, în medie, 16.215, respectiv 15.669 de cuvinte pe zi. Aceste totaluri nu erau semnificativ diferite, fapt care arată că stereotipul conform căruia femeile sunt mai vorbărețe decât bărbații este mai degrabă fals decât adevărat. 

 

Sursa: Kory Floyd (2013). Comunicarea interpersonală, Iași: Polirom, pag. 83.

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

Ce este inteligența emoțională?
Cu toții cunoaștem cel puțin o persoană care, prin orice impas ar trece, gestionează stresul și emoțiile negative și emană pozitivitate în ciuda oricărui eșec.
Ce este terapia online?
Terapia online, cunoscută și ca teleterapie, consiliere cibernetică sau e-terapie oferă persoanelor ce au nevoie de ajutor posibilitatea de a discuta cu un psihoterapeut în vederea ameliorării afecțiunii/situației neplăcute pe care o întâmpină.
Ce se întâmplă în creier când iubești?
Iubirea  a constituit dintotdeauna un subiect des abordat de filosofi, scriitori și pictori, dar și o enigmă pentru cercetători întrucât este dificil de explicat întregul amalgam de stări și senzații pe care acest sentiment îl produce.
Sistemul nervos și tristețea. Ce se întâmplă în creier când ești trist?
Fiecare emoție este rezultatul unor procese ample care se derulează în creier.
Cum să faci față respingerii?
Teama de respingere este una dintre cele mai frecvente și mai dureroase dintre frici.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!