Descoperă · marți, 8 dec.

Respiro Help

Noua platforma online de consiliere și psihoterapie Respiro Help

 

Noul context generat de pandemia SARS-CoV-2 a determinat o serie de modificări în ceea ce privește modalitățile în care interacționăm cei din jur și modul în care activitățile ce presupun interacțiune umană se desfășoară. Astfel, dacă până acum livrarea online a serviciilor psihologice constituia doar o opțiune, situația actuală a făcut să devină o necesitate. De aceea, anul acesta Asociația Respiro și-a concentrat eforturile spre a îmbunătăți serviciile oferite prin intermediul platformei de consiliere online. 

Terapia online, cunoscută și ca teleterapie, consiliere cibernetică sau e-terapie oferă persoanelor care au nevoie de ajutor posibilitatea de a discuta cu un psihoterapeut în vederea ameliorării afecțiunii/situației neplăcute pe care o întâmpină. Aceasta poate avea loc printr-o multitudine de metode precum e-mail, mesagerie sau prin videoconferință.

Asociația Respiro oferă gratuit servicii de consiliere psihologică și psihoterapie, tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 ani, care nu dispun de resursele necesare accesării serviciilor de consiliere contra cost. 

Noul format va integra toate cele trei posibilități de comunicare consilier/terapeut - client: text asincron, chat (text sincron) și videoconferință. Totodată, există și posibilitatea unei programări în cadrul cabinetului. În funcție de specificul cazului și de disponibilitatea de timp, consilierul va putea decide modalitatea de comunicare cea mai potrivită. 

Noua versiune va conduce utilizatorul printr-un chestionar inițial care să-i permită consilierului să-și formeze o imagine cât mai clară despre nevoile beneficiarului, problematica cu care acesta se confruntă, dar și posibile zone de risc.

Un alt aspect important constituie elementele care vor asigura creșterea calității serviciilor oferite prin folosirea unor instrumente psihologice de testare, referitoare la  problematica specifică fiecărui participant. 

În plus, consilierii vor avea la dispoziție o serie de module terapeutice, pentru probleme majore precum (depresie, anxietate, stimă de sine, procrastinare etc.) pe care le vor putea utiliza în lucrul lor. 

Pentru a beneficia de serviciile de consiliere și psihoterapie puse la dispoziție de Asociația Respiro accesează link-ul: https://respiro.ro/consiliere/, crează-ți un cont de utilizator și urmează pașii indicați. 

Noile funcționalități vor fi accesibile în curând.

 

Articole Similare

De ce nu îl părăsește? Cele mai comune motive pentru care femeile rămân lângă partenerii agresivi.
Violența domestică este un fenomen extrem de răspândit la nivel mondial.
11 indicatori ai anxietății legate de Covid-19. O nouă cercetare examinează factorii care determină anxietatea
Pandemia de Covid-19 a venit însoțită de o epidemie de îngrijorare. Dar cine este, mai exact, predispus la a experimenta simptomele acestei anxietăți?
Cele mai comune probleme din relațiile de cuplu
Oricât de multă fericire ne-ar aduce relațiile romantice, este inutil să spunem cât de multă muncă implică.
Cum funcționează memoria?
Fie că ne ajută să retrăim la nesfârșit momentele frumoase pe care le-am petrecut cu cei dragi, fie că ne însoțeste în timpul examenelor decisive, memoria joacă un rol crucial în fiecare zi a vieții.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!