Descoperă · marți, 8 dec.

Respiro Help

Noua platforma online de consiliere și psihoterapie Respiro Help

 

Noul context generat de pandemia SARS-CoV-2 a determinat o serie de modificări în ceea ce privește modalitățile în care interacționăm cei din jur și modul în care activitățile ce presupun interacțiune umană se desfășoară. Astfel, dacă până acum livrarea online a serviciilor psihologice constituia doar o opțiune, situația actuală a făcut să devină o necesitate. De aceea, anul acesta Asociația Respiro și-a concentrat eforturile spre a îmbunătăți serviciile oferite prin intermediul platformei de consiliere online. 

Terapia online, cunoscută și ca teleterapie, consiliere cibernetică sau e-terapie oferă persoanelor care au nevoie de ajutor posibilitatea de a discuta cu un psihoterapeut în vederea ameliorării afecțiunii/situației neplăcute pe care o întâmpină. Aceasta poate avea loc printr-o multitudine de metode precum e-mail, mesagerie sau prin videoconferință.

Asociația Respiro oferă gratuit servicii de consiliere psihologică și psihoterapie, tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 ani, care nu dispun de resursele necesare accesării serviciilor de consiliere contra cost. 

Noul format va integra toate cele trei posibilități de comunicare consilier/terapeut - client: text asincron, chat (text sincron) și videoconferință. Totodată, există și posibilitatea unei programări în cadrul cabinetului. În funcție de specificul cazului și de disponibilitatea de timp, consilierul va putea decide modalitatea de comunicare cea mai potrivită. 

Noua versiune va conduce utilizatorul printr-un chestionar inițial care să-i permită consilierului să-și formeze o imagine cât mai clară despre nevoile beneficiarului, problematica cu care acesta se confruntă, dar și posibile zone de risc.

Un alt aspect important constituie elementele care vor asigura creșterea calității serviciilor oferite prin folosirea unor instrumente psihologice de testare, referitoare la  problematica specifică fiecărui participant. 

În plus, consilierii vor avea la dispoziție o serie de module terapeutice, pentru probleme majore precum (depresie, anxietate, stimă de sine, procrastinare etc.) pe care le vor putea utiliza în lucrul lor. 

Pentru a beneficia de serviciile de consiliere și psihoterapie puse la dispoziție de Asociația Respiro accesează link-ul: https://respiro.ro/consiliere/, crează-ți un cont de utilizator și urmează pașii indicați. 

Noile funcționalități vor fi accesibile în curând.

 

Articole Similare

Recomandări cu privire la insomnie
Insomnia este un simptom sau o tulburare distinctă care se manifestă prin dificultăți în a adormi, somn de slabă calitate sau insuficient.
Cinci mituri despre relații și iubire
Conflictul este o sursă de distres atât pe plan fizic, mental cât și emoțional. De foarte multe ori și mai ales într-o căsnicie sau într-o relație de cuplu, nu este plauzibil să crezi că nu vor exista conflicte.
Cum să am încredere în mine? Exerciţii practice
Am adunat pentru tine 3 soluţii care într-adevăr funcţionează. Toate sunt validate ştiinţific şi au ridicat încrederea în sine a mii şi zeci de mii de oameni înaintea ta. Aşa că dă-le te rog o şansă, aplică-le în viaţa ta şi dă voie schimbării să înceapă.
În (căutarea) construirea fericirii
Atunci când ne angajăm să construim ceva, trebuie să avem în vedere un plan, plan după care urmează să formăm întregul prin asamblarea părților sale componente
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!