Descoperă · luni, 6 apr.

Respiro Help

Dating online în 2020

Este dificil să-ți imaginezi o lume fără website-uri cum ar fi Match.com, eHarmony și Tinder. Dar în urmă cu doar câteva decenii, aplicațiile de dating (matrimoniale) nu existau. Cum a evoluat dating-ul online având în vedere recenta sa „lansare pe piață”? Un studiu inițiat de Pew Research Center a realizat un sondaj în rândul adulților americani pentru a înțelege cum funcționează această practică. Acest articol vă prezintă cele șase rezultate ale cercetării:

#1. 31% dintre adulții din SUA recunosc că au folosit un site sau o aplicație destinată dating-ului online. Faptul că peste trei din zece americani este implicat în dating-ul online dovedește omniprezența acestui trend în viața modernă. Printre persoanele care au folosit aceste site-uri, 18% sunt în prezent active pe cel puțin o platformă.

#2: Mulți oameni consideră că dating-ul online are mai degrabă un impact negativ asupra întâlnirilor amoroase și a dinamicii relației de cuplu, decât un impact pozitiv. 

Pentru a fi mai specifici, 26% dintre persoanele chestionate au afirmat că dating-ul online are un impact negativ, în timp ce 22% consideră că există un impact pozitiv (restul de 52% au ales să nu răspundă sau au indicat că nu au observat vreun impact anume).

Dintre aspectele pozitive, cel mai des menționate au fost:

1. Dating-ul online ajută oamenii să întâlnească persoane noi, din afara grupului personal de prieteni 

2. Dating-ul online oferă oportunitatea de a evalua oamenii înainte de a-i întâlni.

3. Dating-ul online te ajută să întâlnești oameni mult mai ușor.

Concluziile în privința aspectelor negative au fost următoarele:

1. Oamenii se prezintă pe ei înșiși într-un mod fals, opus realității și îi pot înșela astfel pe cei cu care discută.

2. Nu există o conexiune la nivel personal și emoțional.

#3: Oamenii consideră că relațiile care debutează online au mai puțin succes decât relațiile care se leagă atunci când două persoane se întâlnesc fizic.

În acest punct al statisticii, discrepanța este mare. Doar 5% dintre cei întrebați au spus că relațiile care încep online sunt reușite, în timp ce 38% le consideră ca nefiind de succes (restul de 57% nu au oferit un răspuns concludent).

#4: 46% dintre americani consideră că website-urile și aplicațiile de online dating sunt medii nesigure, lipsite de încredere.

Persoanele care folosesc sau au folosit astfel de site-uri au raportat următoarele probleme: 

1. Oamenii mint și prezintă o imagine falsă despre ei înșiși.

2. Există multe conturi cu mesaje spam.

3. Unele persoane se angajează în acțiuni ilicite.

4. Primirea de mesaje și imagini cu tentă sexuală.

#5: Fotografiile, nu surprinzător, sunt cel mai important aspect al unui profil în aplicațiie de online dating.

Dar nu sunt singurul lucru care contează. Primele cinci aspecte importante ale unui profil care trebuiesc completate sunt: (1) fotografia, (2) tipurile de relații pe care le caută, (3) dacă ai sau nu copii, (4) hobby-uri și interese, (5) credințe religioase.

#6: 39% dintre oamenii care au folosit site-uri matrimoniale au intrat într-o relație serioasă sau o căsătorie. Mai mult, 77% au mers la o întâlnire cu o persoană cu care au discutat online, în timp ce 63% au indicat că și-au întâlnit partenerul în mediul offline.

Dating-ul online are dezavantaje notabile. Doar 14% dintre utilizatori indică faptul că au avut o experiență pozitivă și doar 32% consideră că site-urile i-au făcut să se simtă mai încrezători. Din nefericire, dintre persoanele care au folosit site-urile matrimoniale în ultimul an, cele mai multe s-au simțit frustrate (45%) decât optimiste (28%). Cu toate acestea, site-urile de dating online sunt încă o parte importantă a societății.

SURSA: https://www.psychologytoday.com/intl/blog/social-instincts/202003/making-sense-online-dating-in-2020

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

Ce este terapia online?
Terapia online, cunoscută și ca teleterapie, consiliere cibernetică sau e-terapie oferă persoanelor ce au nevoie de ajutor posibilitatea de a discuta cu un psihoterapeut în vederea ameliorării afecțiunii/situației neplăcute pe care o întâmpină.
Ce se întâmplă în creier când iubești?
Iubirea  a constituit dintotdeauna un subiect des abordat de filosofi, scriitori și pictori, dar și o enigmă pentru cercetători întrucât este dificil de explicat întregul amalgam de stări și senzații pe care acest sentiment îl produce.
Sistemul nervos și tristețea. Ce se întâmplă în creier când ești trist?
Fiecare emoție este rezultatul unor procese ample care se derulează în creier.
Cum să faci față respingerii?
Teama de respingere este una dintre cele mai frecvente și mai dureroase dintre frici.
Cum să comunici eficient în relația de cuplu?
Una dintre cele mai frecvente probleme care apar în viața de cuplu este comunicarea ineficientă dintre parteneri, care presupune transmiterea greșită sau lacunară a informațiilor, iar acest lucru poate doar să amplifice problema existentă, nicidecum să o
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!