Eliberează-te · luni, 18 mai

Respiro Help

Cum să mergi mai departe?

 

Mulți dintre noi am trecut prin experiențe dureroase în relațiile romantice. Ne-a fost dificil să trecem peste unele dintre ele sau să uităm o anumită persoană. Probabil că mulți dintre noi ne-am aflat în situația de a rămâne blocați undeva în trecut, fără să știm cum să mergem mai departe. 

Nu există o rețetă universal valabilă pentru a uita o persoană sau pentru a lăsa o relație în urmă. Fiecare dintre noi este unic, fiecare om reacționează în mod diferit la ceea ce i se întâmplă. Fiecare dintre noi are nevoie să sufere un timp, să conștientizeze pierderea sau imposibilitatea unui viitor alături de o anumită persoană. Fiecare persoană se vindecă și învață din acea experiență în ritmul său. Fiecare persoană va merge mai departe doar atunci când va fi pregătită.

Iată câteva recomandări pentru a grăbi procesul de vindecare:

Încearcă, pe cât posibil, să rupi orice legătură cu fostul partener sau cu persoana de care încerci să uiți.

Dacă vei continua să vorbești cu acea persoană, dacă vei continua să o vezi îți va fi dificil să te detașezi și să mergi mai departe.

Fii blând cu tine. Arată-ți compasiune, așa cum ai face cu un prieten. 

Nu te învinovăți pentru faptul că suferi, pentru că îți e greu să mergi mai departe, să te apropii sau să te încrezi în alte persoane.

Acceptă această suferință pe care o simți. Ea nu va dura la infinit. Va trece.

Investește mai mult în tine și în dezvoltarea ta.

Investește timp și energie în lucrurile importante pentru tine. Oferă-ți timp pentru introspecție, pentru autocunoaștere. 

Învață lucruri noi, întâlnește persoane noi.

Încearcă să interacționezi cu persoane noi, în special dacă grupul tău de prieteni este comun cu cel al persoanei pe care încerci s-o uiți.

Învață ceva nou: un sport, un nou hobby.

Practică activități plăcute.

Este foarte important să practici activități plăcute, cu sens pentru a-ți menține starea de bine. Astfel de activități îți asigură recompense imediate, intrinseci (care nu depind de mediul exterior, de ceilalți).

Lasă timpul să treacă. Lasă timpul să te vindece în timp ce tu înveți lucruri noi, te cunoști mai bine, te concentrezi pe lucrurile importante din viața ta. Ai învățat din experiența ta, te-ai dezvoltat, ai devenit o variantă mai bună a ta.

Autor: Maria Alexandra Moga

Articole Similare

Cum să facem față schimbării de carieră în vreme de pandemie
Starea de nesiguranță a zilei de mâine, sau mai bine zis a unei nesiguranțe financiare de cele mai multe ori poate lăsa răni adânci atât asupra psihicului adulților cât și a copiilor
Ce este perfecționismul și ce poți face în privința acestuia
Adesea ne descriem pe noi sau pe ceilalți ca fiind „perfecționiști”, însă nu știm care sunt aspectele relevante ale perfecționismului și cum poate fi modificat.
Cel mai sincer prieten al meu este emoţia
Ai observat vreodată cum reacţiile tale la un anumit stimul nu sunt mereu aceleaşi?
Supraviețuirea în urma suicidului unui membru al familiei
Moartea unui membru al familiei prin suicid poate avea efecte profunde asupra supraviețuitorilor. Ei vor avea nevoie de suport pozitiv de la cei din jur și timp de vindecare.
Fii mulțumit cu ce ai!
Este bine să vrem să ne îmbunătățim calitatea vieții sau felul de a fi, deoarece această dorință ne face să evoluăm.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!