Descoperă · luni, 16 mar.

Respiro Help

COVID-19 - sfaturi pentru a avea grijă de sănătatea ta mentală

 

Unele persoane sunt predispuse la a se confrunta cu niveluri ridicate de anxietate, stres și îngrijorare, mai ales în legătură cu contextul actual provocat de epidemia de coronavirus (COVID-19). Mai jos sunt câteva sfaturi care te pot ajuta în această situație.

1. Menține o perspectivă mai largă asupra lucrurilor

Deși este normal ca oamenii să fie preocupați de ceea ce se întâmplă în jurul lor în legătură cu virusul COVID-19, încearcă să îți readuci aminte de faptul că cercetătorii, experții medicali și cei din domeniul sănătății publice lucrează din greu pentru a dezvolta un vaccin cât mai repede posibil și pentru a-i trata pe cei afectați.

2. Găsește un echilibru sănătos în raport cu mass-media

Anxietatea poate să crească atunci când suntem expuși la volume mari de informații negative. Deși este important să te menții informat, în această perioadă este esențial să limitezi și să selectezi sursele de informare, mai ales dacă acestea tind să crească nivelul anxietății. 

3. Accesează informații de la surse sigure

Este important ca informațiile pe care le cauți să provină din surse oficiale. Acest lucru te va ajuta să privești lucrurile obiectiv și să te simți în control. 

4. Discută cu cei mici și adolescenții

Familia și îngrijitorii ar trebui să discute cu cei mici și cu cei tineri despre acest virus într-un mod deschis și onest. Încearcă să prezinți faptele și să explici măsurile și scopul acestora fără să provoci alarmare și într-un mod adecvat vârstei. Este important să asculți și să răspunzi întrebărilor și să-i asiguri de faptul că sunt în siguranță. Dacă expunerea la mass-media sau la rețelele de socializare le creează anxietate, ajută-i să găsească o strategie pentru a-și selecta informația și a limita expunerea. 

5. Încearcă să menții o abordare calmă și practică

Panica poate împiedica eforturile de gestionare eficientă a răspândirii acestui virus. Fă tot posibilul pentru a rămâne calm și respectă deciziile autorităților, în special cele ce țin de igienă. 

6. Evită asumpțiile sau presupunerile

Pentru a contribui la bunăstarea comunității, amintește-ți că acest virus poate afecta pe oricine, indiferent de naționalitatea sau etnia sa. 

7. Caută ajutor

Este normal să te simți copleșit de veștile care circulă în legătură cu COVID-19, în special dacă în trecut te-ai mai confruntat cu anxietatea. Acolo unde este posibil, încearcă să menții rutina zilnică, să păstrezi legătura cu familia și cu cei apropiați, să ai o dietă echilibrată și să rămâni activ din punct de vedere fizic. 

Dacă simți că nu mai poți face față, nu te teme să cauți ajutor din partea specialiștilor. 

În cazul în care simți că nu poți face față de unul singur poți să ne scrii pe platforma de consiliere respiro.ro/help. În cel mai scurt timp, unul dintre specialiștii noștri va prelua întrebarea ta. 

 

Sursa: https://www.beyondblue.org.au/the-facts/looking-after-your-mental-health-during-the-coronavirus-outbreak

 

 

Articole Similare

În (căutarea) construirea fericirii
Atunci când ne angajăm să construim ceva, trebuie să avem în vedere un plan, plan după care urmează să formăm întregul prin asamblarea părților sale componente
Noua platforma online de consiliere și psihoterapie Respiro Help
Pentru a beneficia de serviciile de consiliere și psihoterapie puse la dispoziție de Asociația Respiro accesează link-ul: https://respiro.ro/consiliere/, crează-ți un cont de utilizator și urmează pașii indicați.
De ce nu îl părăsește? Cele mai comune motive pentru care femeile rămân lângă partenerii agresivi.
Violența domestică este un fenomen extrem de răspândit la nivel mondial.
11 indicatori ai anxietății legate de Covid-19. O nouă cercetare examinează factorii care determină anxietatea
Pandemia de Covid-19 a venit însoțită de o epidemie de îngrijorare. Dar cine este, mai exact, predispus la a experimenta simptomele acestei anxietăți?
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!