Descoperă · luni, 16 mar.

Respiro Help

COVID-19 - sfaturi pentru a avea grijă de sănătatea ta mentală

 

Unele persoane sunt predispuse la a se confrunta cu niveluri ridicate de anxietate, stres și îngrijorare, mai ales în legătură cu contextul actual provocat de epidemia de coronavirus (COVID-19). Mai jos sunt câteva sfaturi care te pot ajuta în această situație.

1. Menține o perspectivă mai largă asupra lucrurilor

Deși este normal ca oamenii să fie preocupați de ceea ce se întâmplă în jurul lor în legătură cu virusul COVID-19, încearcă să îți readuci aminte de faptul că cercetătorii, experții medicali și cei din domeniul sănătății publice lucrează din greu pentru a dezvolta un vaccin cât mai repede posibil și pentru a-i trata pe cei afectați.

2. Găsește un echilibru sănătos în raport cu mass-media

Anxietatea poate să crească atunci când suntem expuși la volume mari de informații negative. Deși este important să te menții informat, în această perioadă este esențial să limitezi și să selectezi sursele de informare, mai ales dacă acestea tind să crească nivelul anxietății. 

3. Accesează informații de la surse sigure

Este important ca informațiile pe care le cauți să provină din surse oficiale. Acest lucru te va ajuta să privești lucrurile obiectiv și să te simți în control. 

4. Discută cu cei mici și adolescenții

Familia și îngrijitorii ar trebui să discute cu cei mici și cu cei tineri despre acest virus într-un mod deschis și onest. Încearcă să prezinți faptele și să explici măsurile și scopul acestora fără să provoci alarmare și într-un mod adecvat vârstei. Este important să asculți și să răspunzi întrebărilor și să-i asiguri de faptul că sunt în siguranță. Dacă expunerea la mass-media sau la rețelele de socializare le creează anxietate, ajută-i să găsească o strategie pentru a-și selecta informația și a limita expunerea. 

5. Încearcă să menții o abordare calmă și practică

Panica poate împiedica eforturile de gestionare eficientă a răspândirii acestui virus. Fă tot posibilul pentru a rămâne calm și respectă deciziile autorităților, în special cele ce țin de igienă. 

6. Evită asumpțiile sau presupunerile

Pentru a contribui la bunăstarea comunității, amintește-ți că acest virus poate afecta pe oricine, indiferent de naționalitatea sau etnia sa. 

7. Caută ajutor

Este normal să te simți copleșit de veștile care circulă în legătură cu COVID-19, în special dacă în trecut te-ai mai confruntat cu anxietatea. Acolo unde este posibil, încearcă să menții rutina zilnică, să păstrezi legătura cu familia și cu cei apropiați, să ai o dietă echilibrată și să rămâni activ din punct de vedere fizic. 

Dacă simți că nu mai poți face față, nu te teme să cauți ajutor din partea specialiștilor. 

În cazul în care simți că nu poți face față de unul singur poți să ne scrii pe platforma de consiliere respiro.ro/help. În cel mai scurt timp, unul dintre cei specialiștii noștri va prelua întrebarea ta. 

 

Sursa: https://www.beyondblue.org.au/the-facts/looking-after-your-mental-health-during-the-coronavirus-outbreak

 

 

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

Cum afectează proviziile bugetul personal
În ultima săptămână, cumpărarea cauzată de panică a produselor alimentare a devenit larg răspândită în România.
Noi schimbări pentru a fi mai aproape de tine
Pentru că ne dorim să fim de fiecare dată relevanți pentru cei din jur și să evoluăm de la o etapă la alta, am decis că este momentul să simplificam maniera de interacțiune cu voi, prin unificarea paginilor noastre de Facebook.  În modul acesta vei putea
Cum să schimbi stilurile de comunicare în cuplu care pot prezice sfârșitul unei relații
Toate relațiile, chiar și cele trainice, au conflicte. Este inevitabil. Din fericire, cercetările arată că nu apariția conflictului, ci mai degrabă modul în care este gestionat, poate prezice succesul sau eșecul unei relații.
Stilurile de comunicare în cuplu care pot prezice sfârșitul unei relații
Identificarea celor patru călăreți în discuțiile conflictuale cu partenerul este un prim pas necesar pentru eliminarea lor, dar acest pas nu este suficient
Cele 10 legi ale comunicării clare
Mesajele parțiale (cele care omit unul sau mai multe componente) sau mesajele contaminate (cele care amestecă sau etichetează eronat părți dintr-un mesaj complet) creează probleme grave de comunicare.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!