112 pagini 12x20 cm
Florin Bică 9009 2873

Mi-am adunat minţile

Mi-am adunat mințile. Jurnal de gânduri

Mi-am adunat mințile este, după cum anunță subtitlul cărții, un jurnal de gânduri. După cum mărturisește însuși autorul în prefață, jurnalul este rodul a mai bine de doi ani în care a notat consecvent gânduri, idei, observații, multe dintre ele cu conținut religios și spiritual, iar altele cu privire la o mulțime de subiecte preluate din spațiul familiar al „vieții de zi cu zi”. Gândurile adunate astfel nu urmăresc o temă anume, ci sar cu vioiciune de la lucruri mărunte la subiecte profunde, serioase, și invers. În ciuda acestui fapt, cititorii vor remarca la o lectură atentă câteva teme predilecte, precum: timpul, sensul vieții, raportul om-Dumnezeu, relațiile interumane ș.a. Cartea conține exact 452 de gânduri, autorul căutând să fie cât mai concis, respectiv să spună cât mai mult în cât mai puține cuvinte. Mi-am adunat mințile este genul de carte pe care o păstrezi pe noptieră sau la îndemână, ca pe un pahar cu apă rece din care bei din când în când pentru a-ți împrospăta sufletul.

Despre autor

Florin Bică este redactor la Biblioteca Respiro și redactor de carte pentru copii și tineri la Editura Viață și Sănătate. Anterior a fost secretar de redacție al revistei Semnele Timpului, iar „la începuturi”, bibliotecar. Semnează cronici de film și recenzii de carte pentru blogul Bibliotecii Respiro. A publicat mai multe cărți cu povestiri și rime pentru copii, dar și cărți pentru publicul adult, acestea din urmă fiind Ocolul clipei în optzeci de veșnicii (volum de versuri) și Mărunțișuri de mare preț (antologie de citate).

Reacții de la cititori

„Dacă astăzi nu este atât de ușor să afirmi că ai reușit să citești gândurile unui om, cartea Mi-am adunat mințile. Jurnal de gânduri de Florin Bică mi-a căzut în mână să îmi demonstreze că se poate. Am fost surprinsă să descopăr o colecție de idei, observații și mărunțișuri de viață la care am râs, am cugetat și în care m-am regăsit. O parte din frumusețea acestei cărți vine din faptul că, pe măsură ce o citești, simți că parcă îți aduni și tu mințile puțin.” L.G., studentă de medicină dentară

Mi-am adunat minţile

Cartea electronică este în format .pdf, compatibil cu smartphones, tablete și alte device-uri moderne.

previzualizare
descarcă cartea și autentifică-te pentru a adăuga recenzii
alte cărți
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!