Florin Bică 3237 1066

52 de filme Respiro

52 de filme Respiro nu este un top, ci o listă cu filme în ordinea cronologică a lansării lor. Autorul le propune cititorilor pasionați de film (sau doar interesați să găsească un film bun) fix 52 de titluri, adică unul pentru fiecare săptămână a anului. Scopul cărții este să reconstituie, pe cât o permite un număr atât de mic (52!), evoluția artei cinematografice de-a lungul anilor, începând de la epoca filmului mut. Filmele recomandate sunt diverse, ilustrând genuri diferite. Cititorii nu trebuie să se aștepte la o listă de capodopere cinematografice, lista incluzând atât filme multipremiate și apreciate de critici, cât și filme care, fără a se încadra în categoria „de artă”, au câștigat, din diverse motive, aprecierea publicului, având un mesaj frumos sau capabil să pună spectatorul pe gânduri.

Nu este exclus ca unele filme incluse în carte să le fie cunoscute cititorilor, însă, cu siguranță, aceștia vor găsi cel puțin una sau două recomandări care să corespundă așteptărilor lor.

Autorul cărții, cinefil, mărturisește în prefață că își dorește ca 52 de filme Respiro să ajute publicul tânăr să se familiarizeze cu unele dintre cinematografiile mai puțin cunoscute ale lumii, să își cultive gusturile și să învețe să transforme vizionarea de filme în acte culturale, în experiențe din care să învețe.

52 de filme Respiro

Cartea electronică este în format .pdf, compatibil cu smartphones, tablete și alte device-uri moderne.

previzualizare
descarcă cartea și autentifică-te pentru a adăuga recenzii
alte cărți