Inspirație · marți, 12 mai

Respiro

Un moment de respiro, o carte în fiecare zi.

 Sunt zile în care parcă simți nevoia unui moment în care să fii departe de toată agitația vieții cotidiene, ai vrea să te oprești din tot lucrul tău pentru o clipă de liniște și atât. Să fii doar tu și gândurile tale. Ai vrea măcar o dată să stai cu tine și să-ți asculți gândurile cele mai profunde care parcă s-au rătăcit printre atât de multe sarcini și probleme, să îți descoperi trăirile profunde și visurile uitate, să te descoperi și să te înțelegi.  Pentru asta este nevoie de o pauză. Nu-i așa că ar fi atât de bine să poți opri timpul pentru o clipă și să te poți bucura de câteva momente de pace, de un moment de respiro,  în care să nu fi asaltat de task-uri sau  notificări? 

Fiecare dintre noi avem nevoie de o clipă de liniște, avem nevoie  să evadăm din zbuciumul vieții agitate măcar pentru câteva momente de solitudine.  Dacă te-ai opri puțin din agitația zilnică și ți -ai lua mai des un timp doar pentru tine, ai putea evita prăbușirea în mijlocul problemelor, extenuarea și toată presiunea acumulată. În felul acesta poți restabili contactul cu tine însuți, poți asculta și înțelege care sunt nevoile tale cele mai profunde. Uneori chiar avem nevoie ca sufletul și mintea să respire. 

Cum ne-am putea găsi momentul de pace? Poate pentru tine liniștea înseamnă o ceașcă de ceai și o cartea preferată, poate muzica sau o plimbare în natură. De data aceasta îți propunem un moment de respiro. Lectura este una dintre activitățile care ne ajută mult în încercarea noastră de a ne deconecta de la stresul cotidian.

De aceea ne-am propus ca în următoarea perioadă să oferim o carte pe zi, pentru un moment de deconectare, în cadrul concursului „O carte în fiecare zi!” 

 

Regulamentul concursului:

1.   Concursul se va desfășura în perioada 15 mai, ora 10:00 - 15 iunie, ora 22:00, ora României, pe pagina de Facebook a Asociației Respiro. Premiile vor fi oferite cu sprijinul ITGalaxy.ro.

2.    În fiecare zi, în perioada 15 mai - 15 iunie 2020, va fi publicat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/RespiroNGO câte un titlu de carte însoțit de o fotografie care va anunța începerea concursului și deschiderea înscrierilor.

3.     Concursul se va desfășura exclusiv pe teritoriul României.

4.     Pentru a se  înscrie în concurs, participanții vor urma următori pași:

1.1.  Participanți vor realiza o fotografie cu o carte sau orice va face trimitere la ideea de moment de respiro.

1.2. Fotografia realizată va fi distribuită în comentariile postării, cu cartea oferită în concurs în ziua respectivă.

1.3. Persoana care până la ora 22:00 va strânge cele mai multe aprecieri la comentariul postat, va fii contactată de un membru al echipei Respiro și vor fi stabilite toate detaliile legate de distribuirea cărții.

5. O persoană se poate înscrie de mai multe ori, însă poate câștiga o singură dată, astfel că dacă comentariul cu cele mai multe aprecieri aparține unei persoane ce a mai câștigat, vom alege câștigător comentariul de pe locul doi.

După încheierea campaniei, respectiv 15 iunie 2020, ora 22:00, cărțile puse în concurs vor fi pregătite pentru a fi distribuite prin curierat, începând cu data de 16 iunie 2020, către toți câștigătorii. 


 

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!