Stima de sine - cheia unei vieți mai bune

Stima de sine se referă la sentimentul propriei valori. Tocmai acest “fel de a simți” dă valoare vieții noastre, lucrurilor pe care le facem și relațiilor cu cei din jur. În general ni se construiește stima de sine prin feedback-urile primite de la părinți sau de la cei care ne îngrijesc atunci când suntem mici. De multe ori însă reacțiile nepotrivite ale părinților îi transformă pe copii în adulți timizi, lipsiți de inițiativă și neîncrezători în forțele proprii.

Poți să îți dai seama dacă stima ta de sine are nevoie de o creștere și de ce este important să îți dezvolti un simț sănătos al binelui propriei fiinițe dacă ești mulțumit cu viața pe care o duci acum.


Putem observa cu ușurință în jurul nostru o mulțime de părinți care reacționează nepotrivit la “nereușitele” copiilor lor, jignindu-i, etichetându-i și enervându-se pe ei, în loc să-i sprijine și să-i încurajeze (indiferent de vârstă și de activitate). Mai mult, aceiași părinți se întreabă apoi de ce copiii lor sunt lipsiți de inițiativă și curaj, când de fapt atitudinea lor le-a desființat copiilor stima de sine. Acesta este modelul multora dintre noi.
Dacă ne uităm în analiza scenariului de viață al copilului devenit adult vom vedea că, în mod constant, de-a lungul dezvoltării sale, stima de sine (în loc să-i fi fost un instrument benefic în dezvoltarea sa) i-a fost și îi este mai degrabă o frână pe care o resimte în orice moment.
Dar întotdeauna poți avea o copilarie fericită și poți face progrese prin creștere stimei de sine.Stima de sine este provenită din propriile noastre gânduri, relații și experiențe. E necesar să înțelegem de ce e important să avem o stimă de sine sănătoasă, inclusiv o stare mentală bună și o inteligență emoțională ridicată.
Mulți adulți însă pot să-și îmbunătățească stima de sine și să aibă o viață de calitate. Stima de sine este de fapt percepția ta despre propria ființă -cum te simți față de abilitățile tale și limitele tale.

Când ai o stimă de sine sănătoasă, te simți bine în legătură cu tine și te vezi ca pe o persoană care merită respectul celorlalți. Când ai o stimă de sine scăzută, pui prea puțină valoare pe opiniile și ideile tale. Și te îngrijorezi constant că nu ești suficient de bun/ă.

Factori care influențează stima de sine :
- propriile gânduri și percepții
- reacția celorlalți față de tine
- experiențele de la școală, serviciu și comunitate
- boli, dizabilități sau răni
- cultura
- religia
- rolul și statutul în societate
De ce să participi:
- Vei învăța cum să-ți crești stima de sine în mod practic;
- Tehnici de a spune “NU”;
- Metode asertive de rezolvare de conflicte;
- Înveți cum să ieși din capcana negativității
- Primești instrumente de scădere a anxietății
 

Ghidul tău: psiholog Mirela Horumba

Metode folosite:exerciții experiențiale, rol-play, elemente de autocunoaștere

Mirela Horumbă este psiholog practicant cu drept de liberă practică acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu certificare internaţională în metoda Kids Skills si metoda Feuerstein Instrumental Enrichment, educator parental la Circle of Security (www.mirelahorumba.ro). Absolventă a programului masteral “Psihodiagnoză, psihoterapie experienţială unificatoare (PEU) şi dezvoltare personală”, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti.
Stagii de formare în art-terapie, inteligență emoțională și rezistență la schimbare, dramaterapie, hipnoză, managementul stresului, psihodiagnoză și psihoterapie experiențial unificatoare, analiză tranzacțională, programare neurolingvistică, terapie sistemică de familie, cuplu şi copil, tehnici de eliberare emoțională, constelații familiale, mindfulness.
Apariții televizate pe posturile naționale de televiziune TVR 1, TVR 2, Antena 1 și Realitatea TV în cadrul emisiunilor „Meditații pentru părinți“, Digi 24, Trinitas. Am activat în cadrul revistei „Trusa pentru părinți”. Colaborez în cadrul programelor de psihopedagogia excelenței.
Trainer certificat CNFPA. Formator de formatori în educația adulților și trainer de optimizare și dezvoltare personală.
Fondatoarea proiectului Busola Parintilor ( marca inregistrata la OSIM ) - și sunt co-fondatoare a Clubului Bright Parents din cadrul Centrului de învățare a limbii engleze Shakespeare School din București și membru fondatoral Asociaţiei OAMENI NOI.
Realizatoarea emisiunii People Care ( platforma Publive) si a emisiunii „Carte pentru părinți isteți“ ( www.itsybitsy.ro) ;
Autoarea lucrării „Soluții practice pentru gestionarea conflictelor părinte-copil“ apărută la Editura Rentrop şi Straton, a „Caietului de dezvoltare personală pentru clasa pregătitoare” apărut la Editura Aramis şi a ghidului practic de inteligenţă emoţională părinte-copil „ 33 de vitamine emoţionale”
Organizator al Festivalul Național de Parenting „În familie“ - www.festivalparenting.ro. și al atelierelor pentru consilierea părinților și a cadrelor didactice, oferind noi abordări în educația copiilor, referitor la metodele moderne de abordare a parentingului.
Susține workshop-uri și tabere de dezvoltare personală pentru femei aflate în căutarea propriei identități și a creșterii încrederii în sine, precum și grupuri de dezvoltare personală pentru adolescenți.

Poti plati cu cardul chiar aici sau pe loc, înainte de începerea cursului.

  • Domeniu Dezvoltare personală și socială
  • Lector Mirela Horumba
  • Dată începere Miercuri , 25 septembrie 2019
  • Oră curs 19:00
  • Număr ateliere 1
  • Frecvență o singură întâlnire
  • Tip Teoretic, Practic
  • Vârstă minimă
  • Cost

    100 RON Taxă de participare

    20 RON Rezervare locului cu plata în cont

  • Înscrie-te acum

    Locuri disponibile: 26

#yourmoment
to share with others.

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!