7 mituri despre relații și dragoste
De unde învățăm ce este dragostea? Învățăm, cât de cât, ce e iubirea de la cei care întâi ne iubesc – părinții și familia noastră. Însă una este dragostea părintească sau dragostea de frate ori de soră, și cu totul alta este dragostea romantică. Nu îmi aduc aminte ca în familie să discutăm prea mult despre relațiile cu sexul opus și despre dragoste. Nici la școală nu se învață ce anume este dragostea – cel puțin nu în orele de curs. La facultate, puține specializări au în atenție această dimensiune a vieții umane. Și totuși fiecare dintre noi se avântă să iubească, tânjind totodată să fie iubit.
Unde se vorbește cel mai mult despre dragostea romantică? În cântece, în filme, în poveștile pe care le citim, fie ele fictive sau relatări ale unor întâmplări adevărate. Ne plac poveștile, în special cele cu final fericit. Însă adeseori nu ni se spune cum decurg lucrurile după „finalul fericit”. Ce s-a întâmplat cu acel cuplu, ce i-a legat mai bine unul de altul de-a lungul anilor, ce i-a ajutat să treacă peste obstacole și care au fost lucrurile peste care nici măcar dragostea nu a putut trece?
În paginile următoare ne vom îndrepta atenția spre cele mai răspândite mituri cu privire la dragoste și relații. De ce mituri? Pentru că le credem înainte să le verificăm. De fapt, miturile se nasc din povești idealizate despre cum ne-am dori să fie lucrurile, din întâmplări adevărate (accidentale și excepționale), din concepții false cu privire la om și lume și chiar și cu privire la Dumnezeu. Poate că te întrebi cum poate fi verificat un mit. Ei bine, ceea ce poate nu știi să faci tu, au făcut alții înainte. Așa că, pregătește-te! Ai ocazia să verifici o serie de mituri, ba poate chiar să le spulberi înainte să o dai în bară în relații din cauza lor. Pe măsură ce vom analiza îndeaproape aceste mituri, vom descoperi că dragostea și relațiile au legi pe care, dacă le respecți, vei fi ferit de eșecuri inutile în dragoste. Ba, în plus, vei putea să construiești relații sănătoase și de durată.
Cartea electronică este în format .pdf, compatibil cu smartphones, tablete și alte device-uri moderne.
previzualizareSusține proiectele Asociației Respiro
Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din
următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative,
speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!
Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la
servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a
tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100
Libra Bank
Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!