Cultural · vineri, 3 iun.

Iuliu Cezar Sturza

Viață cât un fir de ață și gândul unui Croitor

Orice persoană are în mintea ei dorința de a înțelege ce poate face pe Pământ și, făcând asta, să se înțeleagă pe sine însăși. Este unul dintre conflictele celei mai mari care frământă inimile multor oameni și stă la baza multor decizii, bune sau rele, înțelepte sau luate în graba momentului. Toate pentru a înțelege care este scopul nostru pe această planetă. Suntem asaltați de diverse teorii despre felul în care am ajuns să existăm ca ființe și această diversitate de opinii nu ajută deloc în conflictul nostru interior. Ideea de a fi doar o simplă ființă, un animal rațional, apărut doar ca să moară și să realizeze ceva care, în cele din urmă, va ajunge să fie țărână, ar întări parcă cuvintele Eclesiastului care spunea că totul în jurul său pare a fi deșertăciune și efemeritate. Cartea lui Ravi Zacharias Marele Țesător încearcă să ofere o nouă perspectivă asupra acestei întrebări care ne bântuie în nopțile nedormite. Pentru cei care aud prima dată numele lui Ravi Zacharias, acesta este unul dintre cei mai cunoscuți și ascultați apologeți creștini ai secolului al XXI-lea, care promovează și apără credința creștină la diferite evenimente pe tot mapamondul. Născut într-o familie hindusă, devenit ateu și convertit pe un pat de spital după o tentativă de suicid, Ravi Zacharias este autorul a mai multe cărți în care caută să dezvăluie un Dumnezeu iubitor unei lumi aflate în căutarea unui scop. Această carte spune tocmai acest lucru: avem un scop! Există o menire pentru fiecare om în parte, iar fiecare capitol detaliază elementele esențiale ale existenței umane. Începând cu însăși felul în care arătăm și configurația noastră genetică, atingând punctele noastre slabe, dezamăgirile și suferințele și menționând locul nostru în lume, el ne arată un lucru: că în spatele evenimentelor din viața noastră, care, de multe ori, par a fi doar o serie de întâmplări dezlânate, se poate observa un tipar, un model realizat de un Țesător. Fiecare om poate face din descoperirea acestui model misiunea vieții sale. Cartea este scrisă bine și necesită întreaga atenție pentru a putea cuprinde ideile din ea. Este împânzită de povestiri, în așa fel încât atenția să rămână înspre gândurile esențiale și ele să fie traduse mai eficient prin prisma experiențelor trecute. Zacharias oferă o perspectivă pozitivă asupra existenței, ne arată că, tocmai în momentele în care ne privim ca neavând valoare, Cel care a depus efort pentru a ne aduce la existență ne prețuiește cu atât mai mult. La final, cititorul va fi pus în fața alegerii de a crede și de a încerca să găsească un astfel de tipar în viața sa sau să continue lupta pentru o mai bună înțelegere a lucrurilor. În cele din urmă, va conta atenția la detaliile vieții.

 

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!