Imersaţi în incertitudine

din 28 februarie

Te invităm la o prezentare la intersecția dintre știință și religie despre impactul pe care incertitudinea îl are asupra vieţii şi sănătăţii umane la nivel individual şi populaţional. Are incertitudinea un impact asupra naşterii unui copil? Are incertitudinea un impact asupra morţii unui vârstnic? Are incertitudiunea un impact asupra sănătăţii noastre? Bunicul meu a fumat până la 95 de ani şi a murit de bătrâneţe; cât de sigur pot să fiu că eu voi trăi la fel de mult ca bunicul? Putem accepta incertitudinea sau trebuie să luptăm pentru găsirea certitudinilor? 

Incertitudinea face parte din viața umană dinainte de naștere și până la moarte. Uneori impactul ei poate fi neașteptat. Rezultatul pentru aproape orice intervenție medicală sau tratament este afectat de un anumit grad de incertitudine. Beneficiile unui stil de viață sunt valide populațional, dar afectate de incertitudini la nivel individual. Din perspectivă spirituală, credința tânjește după certitudini. Viața ne oferă incertitudini. Ce se află la intersecția credinței cu incertitudinea?

Invitat: Prof. Univ. Dr. Robert Ancuceanu

Profesor în cadrul Facultății de Farmacie din București (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”), unde predă Biologie celulară și moleculară și Botanică farmaceutică și este în prezent prodecan. Cu un doctorat în farmacie, un master în biostatistică și o licență în drept, a lucrat în diferite domenii farmaceutice, de la academic la industrial și de reglementare. A fost directorul general al Direcției Generale pentru Farmacii și Dispozitive Medicale din cadrul Ministerului Sănătății din România și vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului din România. A fost membru al Comitetului EMA pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP), al Comitetului pentru Pediatrie (PDCO) și membru supleant al Comitetului pentru Produse Medicinale din Plante (HMPC), precum și membru în mai multe comitete și grupuri de lucru din domeniul farmaceutic la nivel național. Este membru al grupului de Direcție a Informațiilor despre Produs TOPRA și Etichetare SPIN. A publicat 47 de lucrări științifice, două cărți ca unic autor și a fost coautor sau autor la 13 capitole de cărți.

Locație: Asociația Respiro, Str. Biserica Doamnei, nr. 3, Sector 3

Intrarea liberă. În cadrul evenimentului poți face o donație către Asociația Respiro, pentru susținerea activității sociale (consiliere psihologică și psihoterapie pentru tinerii proveniți din medii defavorizate).


Cunoaștem regulamentul GDPR și dorim să te asigurăm că datele tale personale sunt în siguranță. Vom folosi datele tale pentru a-ți furniza programul evenimentelor noastre prin e-mail, telefon sau SMS și pentru a te ține la curent cu eventualele situații neprevăzute. Fotografiile făcute în  cadrul evenimentului vor fi folosite pentru promovarea activității asociației pe rețelele de socializare. Înscrierea la eveniment reprezintă acordul tău pentru utilizarea acestora în scopul mai sus amintit.

Domeniu

Spiritualitate și valori

Dată începere

Vineri, 28 februarie 19:00

Dată final

Vineri, 28 februarie 21:00

Cost

GRATUIT

Locație

Respiro Lounge,
Str. Biserica Doamnei nr. 3

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!