Psihologia victimei și a agresorului

Crima, violența, suicidul sunt acțiuni care apar, mai în glumă, mai în serios, în mintea oricărui individ, indiferent de sănătatea sa mentală.

Ce face diferența dintre gândul de a face rău și trecerea propriu-zisă la fapte?

Infracțiunile săvârșite cu violențe care duc chiar la deces par să ia amploare pe zi ce trece. Fie ca vorbim de cazuri în care victima îl cunoaște sau nu pe agresor, nu putem să nu ne întrebăm uimiți cum este posibil așa ceva și dacă există metode prin care astfel de evenimente să poată fi prevenite și stopate.

Va invităm la o seară despre psihologia victimei și a criminalului. Prin intermediul unor exerciții practice, de echipă, vă propunem să descoperim împreună ce se întâmplă în psihicul unei persoane atunci când agreseză și cum ne putem apăra de mintea acesteia scăpată de sub control. 

Psihoterapeutul Raluca Simion, cu experiență în domeniul stresului și dependențelor, doi dintre factorii decisivi în comportamentul infracțional, desfășoară în premieră un atelier în care vorbește deschis despre strategiile prin care o victimă se poate apăra, despre antrenarea rezistenței psihologice din timpul agresiunii  și păstrarea calmului în criză. 

Pentru a completa tabloul psihologic al victimei și agresorului, îl vom avea ca invitat și pe jurnalistul Alex Buzică, cu o experiență de peste 10 ani în reportaje sociale și autor al radio-documentarului ,,COLECTIV”. Acesta ne va vorbi despre modalitățile prin care agresorii își manipulează victimele, despre metodele prin care criminalul poate să fie demascat și ce se întâmplă în mintea agresorului atunci când riscă să fie prins. 

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor care vor să se știe în siguranță pe sine, pe cei dragi și care vor să scape cu bine din situații limită. 

Timp de două ore vom exersa împreună, în cadrul unui atelier de lucru directiv, deschis și dinamic, tehnicile prin care putem să ne creștem șansele de a ne elibera în cazul în care suntem victimele unei persoane cu intenții criminale precum furtul, șantajul, violul, violența psihică, fizică si chiar omorul. 

____________

Raluca Simion – doctor în psihologie, psihoterapeut experiențialist, cu master și formare în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experienţială Unificatoare şi Dezvoltare Personală, licențiată în psihologie și jurnalism. Experiență în psihoterapia manifestărilor anxioase generate de stres și a dependențelor emoționale de substanțe prin intervenția de grup și/sau individuală dedicată adulților și adolescenților.

Alex Buzică – jurnalist RRA, licențiat în administrație publică, comunicare și relații publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București. Până în prezent a acumulat o bogată experiență, de peste 10 ani, în jurnalismul de investigație, de opinie și de reportaj. De asemenea, a transmis live de la cele mai importante proteste și tragedii din București și din țară. Este autorul radio-documentarului ,,Tragedia de la Colectiv – vocea românilor”, singurul documentar românesc prezentat în cadrul International Feature Conference din Austria, Viena, ediția 2016.  

Taxă de participare: 80 lei. Prin achitarea taxei de participare susțineți activitatea socială a Asociației Respiro - proiectul de consiliere psihologică gratuită pentru tinerii care nu pot accesa serviciile de consiliere contra cost din motive financiare. 

* CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mailul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva. Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere! 

Știm că ai auzit multe despre GDPR și vrem să te asigurăm că datele tale personale sunt în siguranță. Noi folosim informațiile personale pentru a vă furniza programul evenimentelor noastre prin e-mail, telefon sau SMS și pentru a vă ține la curent cu toate situațiile neprevăzute. 

În cadrul evenimentului se vor face fotografii pentru promovare pe rețelele sociale. Prin participarea la eveniment îți dai acordul pentru folosirea acestora. 

 

Locuri disponibile: 19

înapoi la evenimente