Care este diferența dintre consilier psihologic și psihoterapeut?

În jurul personajului numit psihiatru exista o întreagă colecție de confuzii și idei.

Este datoria noastră, a profesioniștilor sănătății mintale, să încercăm să „aducem lumină” în zonele disciplinelor cu prefixul „psi”.

Psihoterapia se adresează cel mai adesea unor probleme semnificative din sfera sănătăţii psihice, psihosomatice şi somatice, având în centru trauma, pierderea, durerea şi blocajul în dezvoltare, tulburărilor adictive(toxicodependenţe, alcoolism), tulburărilor de instinct sexual şi alimentar, comportamentelor suicidare, tulburărilor de identitate.

Psihoterapia este predominant o activitate curativă, de remediere, în vreme ce consilierea psihologică este mai curând preventivă, de dezvoltare şi de educaţie.

Psihoterapia antrenează un demers explorator şi de conştientizare (bazată pe insight), cu durată mai lungă sau mai scurtă, având în vedere, atât dimensiunea trecutului şi a prezentului, cât şi a viitorului.  

Consilierea psihologică, deşi păstreză orientarea generală a unei şcoli de formare, se centrează mai curând pe dimensiunea prezent, deblocând drumul spre viitor, dar fără a se angaja în acţiuni de analiză, conştientizare, reprogramare şi restructurare mentală de profunzime, pe termen lung.

Așadar, vă invit la acest workshop de psihoeducație, unde veți afla multe alte aspecte, diferențe și asemănări, modalități de intervenție și beneficiile fiecăreia, într-un cadru prielic cunoașterii și dezvoltării personale.

Alături de noi va fi Gina Ilie – psiholog clinician, psihoterapeut experiențial – unificator, artterapeut, psihosexolog și consilier pentru dezvoltare personală. Are experienţă ca trainer şi facilitator de grupuri de dezvoltare personală prin tehnici creative – artterapie, dramaterapie, terapii corporale. 

A dezvoltat o manieră de lucru art-terapeutică centrată pe adolescenți în cadrul programului de formare Psihodiagnoză, psihoterapie experiențială unificatoare (PEU) și dezvoltare personală și a publicat cartea „Art-terapia și dezvoltarea personală la adolescenți” la editura SPER.

„Sunt acel gen de persoană care încearcă să creeze și să ofere contextul în care să crești, în care să te dezvolți și cu un zâmbet poznaș aș spune că iubesc să intru cu bocancii în confortul în care te afli, să te provoc și să te pun în situații noi, care îți zdruncină pereții roz, totodată susținând-te și încurajându-te că doar tu poți să faci următorul pas să construiești ceva. Și o vei face, în felul tău, în ritmul tău și fără să îți dai seama, vei fi construit un pod, tu și ceilalți care ați fost în aceeași situație și cu acceași dorință, dar care singuri, poate nu ați fi știut să vă observați adevăratul potențial.”  


Taxă de participare: 50 lei 

Încrieri aici:
https://respiro.ro/lounge/evenimente/marti-10-septembrie-2019-09-10/care-este-diferenta-dintre-consilier-psihologic-si-psihoterapeut/220
* CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva. Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere!

Știm că ai auzit multe despre GDPR și vrem să te asigurăm că datele tale personale sunt în siguranță. Noi folosim informațiile personale pentru a vă furniza programul evenimentelor noastre prin e-mail, telefon sau SMS și pentru a vă ține la curent cu toate situațiile neprevăzute.

În cadrul evenimentului se vor face fotografii pentru promovare pe rețelele sociale. Prin participarea la eveniment îți dai acordul pentru folosirea acestora.

Locuri disponibile: 16

înapoi la evenimente